söndag 23 december 2018

Julkort

Så har det blivit dags att önska er alla en riktigt god jul och då är det här ett ypperligt forum att göra det på. Jag tillhör de som genom åren har skickat massor av julkort och även fått massor tillbaka. Vi har haft alla kort hängandes i röda band ovanför trappan då vi bodde i huset och det var en del av jultraditionen och det var verkligen väldigt mysigt.

Numer kommer det inte många alls och för egen del skickar jag väldigt få (i år blev det två stycken). För andra året i rad bestämde vi att i stället för julkort skänka pengar till Rädda Barnen och WWF, eftersom det känns som om pengarna kan göra mer nytta där. Jag såg på postnords hemsida att förra året skickades det 20,5 miljoner julkort i Sverige och det blir ju en hel del pengar om man säger så...

För att få in lite onödigt vetande så här dan före dopparedagen kan jag berätta att det första julkortet skapades år 1843 av en brittisk herre vid namn Sir Henry Cole och hade texten A Merry Christmas and a Happy New Year to you. Under senare delen av 1800-talet kom traditionen till Sverige och resten är historia.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt bra julhelg. Ta hand om er, njut av tillvaron och ta vara på tiden.


15 kommentarer:

 1. Svar
  1. ...och en god fortsättning till dig!

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Svar
  1. Det hade vi! Hoppas er jul också blev bra!

   Radera
 3. Liksom du har jag genom åren varit en ivrig sändare av julkort, men numera blir det bara ett fåtal. Har övergått till att önska God Jul via blogg, e-post och sms.
  Ha en riktigt God och fröjdefull Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det blev det. Önskar dig en god fortsättning.

   Radera
 4. Då har jag lyckats skriva fyra julkort mer än du. Fick lika många tillbaka. Men ska skicka ut några fler via mejl imorgon.
  Önskar dig också en toppen jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En lugn och skön jul hade vi här. Hoppas er också blev bra!

   Radera
 5. Stort tack både för julkortet och infon. Jag önskar även dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  Inga handskrivna julkort här i år. Har skänkt pengar till Läkare utan gränser i stället. Men några digitala har dte blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att det har skickats ett helt gäng digitala julkort i år. Önskar dig en god fortsättning.

   Radera
 6. Eftersom jag är lite sent ute önskar jag dig ett gott slut på året istället för god jul.

  SvaraRadera
 7. Hoppas du hade en fin jul.
  Här i UK skickar man allmänt sett mycket mer kort än i Sverige, till jul och födelsedagar. Jag skickade massor av julkort förr. Vi har säkert fått ett 30-tal kort, men inte skickat något. Vi hade en egen producerad video med julhälsning som finns på min blogg. Mer miljövänligt, tror jag, och mer personligt.
  Nu är det dags att säja; Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 8. Det låter absolut mer personligt och definitivt mer miljövänligt! Gott Nytt År till er också!

  SvaraRadera