lördag 10 december 2011

Jullunch och lucia i tropikerna

Lucia i tropikerna - går det?

Det går alldeles utmärkt! Igår hade Svenska skolan här i Singapore sitt årliga luciatåg. Samtliga elever var med i detta jättetåg och sjöng alla välkända luciasånger, så det var nästan som vanligt...

Fast lite konstigt blir det ju när man plötsligt inser att "jo, du kan går barfota över skolgården, det gör inget."  Det ska ju vara snö, mörker och kyla denna dag! Det hade vi väl inte så mycket av, men lussebullar fanns det att få, efter att "Natten går tunga fjät" hade ebbat ut och alla lucior, tärnor och tomtar sjungit klart.

Det är något speciellt med lucia, fast visst känns det lite mer lucia när det inte är strålande sol och 30 grader varmt!

Sedan har jag fått jullunch också! Vi hade ett stort knytis där det fanns allt som behövs för ett svenskt julbord; sill, frestelse, köttbullar, Skinka (om än i en annan form än den "vanliga", dvs uppkuren), pajer, lax, ägg, ris á la malta, godis... Det fanns mat så vi kunde bli sådär "traditionellt julbordsjästa", som man ska bli efter ett julbord, allihop!


Det enda, borsett från vädret, som skvallrade om att vi befann oss någon annastans än i sverige, var väl i så fall den kalla glöggen med is i! Men visst känns lite mystiskt, att inta denna föda och se den klädda julgranen och tomtarna, det är ju inte riktigt rätt väder för detta...

12 kommentarer:

 1. Trevlig med svenska skolan lucia tåg! vi har det här med, än om i mindre skala, men jag hinner dit. Tyvärr. Jag tycker att än om man pyntr med jul saker så får man inte käsnlan, den sitter inte i pynt.. dofterna från glöggen påminner lite mer om julen, men,, bor man i tropikerna får man nog inse, att julen får man längta till, iallafall den som vi har hemma i norden. Du är ju hemma snart!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är kul att fira lite annorlunda :)

  SvaraRadera
 3. Mycket märkligt!
  Känns inte ens som att det kan vara gott med iskall glögg. Men det kanske det kan när det är 30 grader varmt.
  Sitter här i min fåtölj under en filt och skriver med kalla fingrar ...

  SvaraRadera
 4. Katarina: Jo, så är det nog, men på tisdag landar jag ju - mitt i det "rikktiga"luciafirandet!

  Trillingnöten: Visstär det!

  Nilla: Det lät kallt...fast ändå lite mysigt...

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Mat, julpynt och traditioner skapar julstämning på alla breddgrader. Annorlunda förstås, men annorlunda behöver inte vara fel.
  Påstår jag som alltid firat jul i Sverige.

  SvaraRadera
 7. Intressant att flytta en djupt rotad tradition till en annan kontext!

  SvaraRadera
 8. kul julbord i annorlunda miljö
  kram

  SvaraRadera
 9. Haha, jamen lite får man ju anpassa sig efter rådande klimat, så kall glögg låter helt rätt med tanke på var du befinner dig ;-)

  SvaraRadera
 10. Steve: Annorlunda behöver inte alls vara fel...fast jag har också alltid firat jul i Sverige, så egentligen vill jag nog inte ha det annorlunda.

  DOB: Jodå, fast jag tycker nog den är bäst "hemma" ändå...

  Sarah: Jodå, man tager vad man haver...

  Annie: Det var förvånansvärt gott - kanske är något för midsommarbordet?!

  SvaraRadera
 11. Annorlunda. Men på ett bra sätt.
  Här värmer jag mig med en ångande varm glögg efter en promenad i snöyran. :)

  SvaraRadera
 12. Märta: eftersom det är dags för mig att packa och resa hemåt över jul så ser jag faktiskt fram emot att få dricka varm glögg också.

  SvaraRadera