lördag 3 december 2011

Sol och värme i Phuket


Sol, värme, god mat, vackra vyer och mycket folk - en kort sammanfattning av några dagar på en strand i Phuket.


Vi hade några underbart härliga dagar, även om man ibland kan fundera över hur människosläktet är funtade egentligen... Man kan inte annat än bli full i skratt när man inser att här ligger det turister i drivor, ihopklämda som sardiner på en varsin solstol och tycker att man är på en lugn och skön semester...

Jodå, vi har gjort det också - legat på en solstol och varit tvungna att klämma oss ner mellan några solande västerlänningar för att ta oss ner till vattnet! Fast vi har gjort kontrasten också, det vill säga, hittat någon som med glädje (mot betalning) kört oss till en mer öde strand! En underbar utflykt med longtail boat. Först med ett stopp vid en "sten som stack upp ur vattnet" där det gick att snorkla runt lite, för att sedan bli körda till en strand där vi var i princip ensamna, för att tillbringa resten av dagen med bara havet som granne. Med undantag för en liten "kur" där de sålde underbar färsk frukt och andra förnödenheter som man behöver i denna utsatta position...


Vi gjorde även en utflykt av det andra slaget, med speedboat till Phi Phi island - där var vi definitivt inte ensamna!! Vilket i och för sig inte var någon som helst överraskning, men vi tyckte att vi ville se dessa öar och jag kan inte påstå att jag ångrar det! Dagen innebar snorkling kring ett rev i kristallklart vatten och bad i en lagun som var helt fantastiskt!
Sedan såg vi naturligtvis också stranden där "the Beach" spelades in och eftersom alla dessa tusentals turister ska göra samma sak, så var vi definitivt inte ensamna om detta!!! Vi stannade också för att se "Monkey beach", men där var det mer spännande att titta på alla människor som tog kort på aporna, än på själva aporna...Visst, en typisk "turistfälle-utflykt" men jag är jätteglad ändå att den gjordes - vilka fantastiska vyer och vilket underbart vatten!!Nu har jag lärt mig att man inte "bara åker till Phuket" som jag trodde. Phuket är en ö som består av en massa olika ställen att åka till. Stranden där vi parkerade heter Kamala, och är väl en av de lugnare stränderna på ön, om jag har förstått det hela rätt.


Jag alltså gjort min tredje vända till Thailand, och har väl lyckats pricka in tre av de "stora Sverigemålen", Ao Nang, Koh Lanta och Phuket. Jag kan inte påstå att jag sett mycket av Thailand, men av det lilla jag har sett så är det ett underbart vackert land med trevliga människor och fantastiskt god mat.


Sedan är det väl lite tragiskt kanske, att mycket mat saknar den riktigt thailändska kryddningen bara för att den ska passa oss västerlänningar... ibland tror jag till och md att thailändsk mat "smakar mer Thailand" i Singapore än den gör på turistorterna. Något annat, som i och för sig gjorde det mig lycklig, är frågan om man måste kunna inhandla aftonbladet och saltlakrits på hotellet...

10 kommentarer:

 1. Ser ut som att du trivs rätt bra. Härligt med lite sol och vatten! Vackert med de blå vatten bilderna! Precis som du skriover,, det där med turist fällor,, själv har jag varit rätt duktig på att just undvika Thailand då det är så mycket folk i farten där, turister! :)

  För några år sedan tog jag 10 lektioner i Thai matlagning, efter kursen frågade jag läraren som var thai, vilka rätter hon mestadels tillagade i hennes kök därhemma, då svarade hon.. Inget av det jag lärt er, för ni vill ju ha turist mat :)

  Fortsätt att ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Aaaaah, vad det ser underbart ut!
  Jag har också varit i Thailand fast på östra kusten, och det är nu 31(!?) år sedan.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Marina - njuuut!

  SvaraRadera
 4. Fantastiska bilder! Förstår att du haft det bra!
  Här är det bara brutalt regn och hård vind. Kontraster!
  kram E

  SvaraRadera
 5. Åååååååh! Vilka underbara bilder! Vilket hav!!!!!

  Det är annat än Kungsbackafjorden i december...

  SvaraRadera
 6. Jag tycker Kungsbackafjorden är otroligt vacker - ALLTID!

  DD

  SvaraRadera
 7. Jisses så skönt att titta in här och mötas av sol och värme och exotiska vyer. :)

  SvaraRadera
 8. Katarina: Fast det är något med Thailand, trots alla turister - varav jag ju faktiskt är en!

  Nilla: Ungefär igår, alltså!?

  Susanna: Det gör jag!

  E: Jag passar på så mycket jag bara orkar, snart är det dags att dra hemåt mot snålblåsten!

  Joanna: Skulle tro det...

  Märta: Du är så varmt(!) välkommen!

  SvaraRadera
 9. Jag tror du borde besökt oss istället ;) Phuket är en stor ö, tack och lov... precis som Singapore är mer än vad folk tror.

  SvaraRadera
 10. Malee: Jag har varit inne och kikat hos er, och jag tror precis som du! Vem vet, rätt som det är kanske jag kommer!

  SvaraRadera