måndag 23 april 2012

Babyrace!

Mycket lustigt har jag sett och trodde väl kanske inte att jag skulle höja sådär väldigt mycket på ögonbrynen över något - men under helgen åkte de upp väldigt högt!

Nära där vi bor finns ett shoppingcenter med väldigt många butiker inriktade på barn, kläder, leksaker och alla möjliga tänkbara attiraljer som på något vis kan utveckla barnen! För att inte prata om alla div. olika kurser och aktiviteter som finns för barnen från väldigt tidig ålder och uppåt.

Dessutom är det varje helg olika barnjippon, uppträdanden, tävlingar och andra mer eller mindre högljudda och utbildande aktiviteter.

I går när vi passerade genom denna byggnad pågick ett babyrace! Jodå, på riktigt, med löparbanor, starter och hela kittet!


I ena änden stod en förälder och höll i sin krypande baby (det kan ha varit ett krav, att de åtminstone skulle kunna krypa, för jag såg ingen som ålade sig fram...), i andra änden stod förälder nummer två beredd med leksaker i händerna.


När starten gått började föräldern i målfållan hoppa, skrika och febrilt veva leksakerna framför sin baby, allt för att just han eller hon skulle krypa först över mållinjen!


Det kanske är vanligare än vad jag tror, och jag bara inte har hängt med i utvecklingen... fast själva tävlingsformen fick mig osökt att tänka på tävlingar med något mer pälsförsedda varelser som lockas med mat eller leksaker... men vem vet, kanske det är nästa gren i olympiaden, 60 meter babyrace...

Snabbast över mållinjen, var så snabb så fotografen inte riktgt han med...

14 kommentarer:

 1. OMG. Det var nog en av de galnaste sakerna jag hört!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde faktiskt inte det var sant när jag såg det!

   Radera
 2. Helt bisarrt! Och stackars barn som kryper barbenta på det där underlaget - kan inte vara skönt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. knappast - fast föräldrarna såg ut att ha det desto roligare!

   Radera
 3. Jag hoppas att barnen hade lite kul iallafall. Vad tokiga saker de hittar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. frågan är var de får alla vansinniga idéer ifrån.

   Radera
 4. Hm... verkar onekligen lite mysko. Vet inte riktigt om jag tycker det verkar sunt.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Ja, den tanken slog mig också...

   Radera