torsdag 19 april 2012

Fågel fisk eller mitt i mellan?

Jo då, det kommer mer ifrån Hong Kong - jag sa ju att vi hann med en hel del!

En marknad man troligen inte ska missa när man är här, är Temple night market. Här öppnar man på kvällen och gatorna i området fylls med stånd som säljer det mesta man kan tänkas behöva, plus det man absolut inte behöver (nästan lite samma koncept som Ikea!). Förutom alla försäljare finns det även ett stort antal som väldigt gärna vill tala om vad man kan vänta sig av framtiden. Det är något jag av princip aldrig skulle testa - vissa saker vill jag inte veta!


En fantastiskt stor blomstermarkand hittade vi också. Färger och dofter av allehanda slag - och så billigt! Nu insåg jag väl min begränsning, så det blev inga blommor med på flyget hem, men vackert var det.Skulle man vilja det, så kan man köpa en färdigförpackad akvariefisk. Uterefter gatorna vid "goldfish market" hänger det påse på påse med fiskar i regnbågens alla färger. Lite fundersam måste jag säga att jag blev med tanke på vädret, man skulle ju kunna tro att fisken skulle kunna vara färdigkokt innan den hinner stoppas i akvariet.
Vill man inte titta på fiskar, så finns alltid alternativet fågel! I Yuen Po Street birdgarden träffas man och lyssnar på och beundrar varandras skönsjungande burfåglar. Man kan också sälja och köpa dessa fjäderförsedda varelser, eller varför inte en ny bur. Det finns uppenbarligen fågelburar i alla utföranden man kan tänka sig!


Fåglarna var jättevackra, men mysighetsgraden hos fågelmaten kan väl diskuteras...

6 kommentarer:

 1. Ja,,, det här hur djur säljes är intressant.. Verkar inte finnas några begränsningar alls.

  Hursomhelst, i vissa bostadsområden är det lika vanligt med en AC anläggning utanför huset som en fågelbur, då vet man vem som bor där!

  Fina bilder. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hittade även hundvalpar och kattungar i affär och det känns väl sådär...

   Radera
 2. Efter att ha sett alla dina fina bilder...så känner jag en liten sorg över att det inte blev Hongkong för oss när det var tal om flytt för 2 år sedan, nu hamnade maken i Goangshu och jag och sonen blev kvar i Bangkok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. efter att ha "googlat upp" den orten, så låter det ju i alla fall som aTT Bankok är ett bättre alternativ!

   Radera
 3. Vilket underbart myller.

  SvaraRadera