fredag 27 april 2012

High Tea


Om man hör orden ”High Tea”, så är väl risken överhängande att associationen går till ett bord uppdukat med te och kakor. Eller varför inte med lite typiska engelska scones med sylt och ”clotted cream”?


Så trodde i alla fall jag att det var (Jag lever ju, som alltid, i tron att det finns fler än jag som inte redan vet hur allt ligger till, utan har en egen bild av det mesta som allt som oftast visar sig vara lite skev...)

Efter att nu bevistat denna tillställning för andra gången i mitt liv, så blev jag lite nyfiken på vad det egentligen innebär, och om man letar (tack goole!) på betydelser på just ”High Tea”, så visar det sig att det helt enkelt är den måltid man i England äter på kvällen och som vanligtvis består av en varm maträtt, som till exempel ”fish and chips” eller macaroni cheese” (Troligtvis kan den även bestå av något annat...) och med något gott till efterrätt.

Det som kallas ”afternoon tea” är däremot te och scones, eller kakor och kallas även ”low tea” och anledningen till det ska vara att det ena intas vid ett högt bord och det andra vid ett lågt.

Det ”High Tea” som jag har varit på däremot, har att göra med att ”high” är använt som en synonym för ”elegant” eller ”formal”, och det är ju lite ironiskt med tanke på att det från början var ett kvällsmål i arbetarklasshemmen.

Se där – ytterligare en kunskap att stoppa i mappen för ”onödigt vetande”!

Hur som helst, mitt high-tea-besök innebar åtminstone ett high besök, eftersom det intogs på 63:e våningen. Så alla godsaker kunde stoppas i magen samtidigt som man kunde njuta av utsikten.Mycket gott fanns det, allt ifrån ostron till dumplings. (Jag ska faktiskt erkänna att jag har ätit ostron en gång och tyckte inte det var speciellt gott alls – klart överskattat i min värld!)


Sedan fanns det ju kakor av alla de slag och jag var ju bara tvungen att smaka på den som såg mest mysko ut - ”green tea cake”. Om den var god? Nja, jag kan ju säga som så, den var i alla fall vacker att tittta på...


6 kommentarer:

 1. Har länge undrat varför "tea" i engelska serier översätts med middag men inte forskat vidare. Nu behöver jag inte undra längre. "Tea" är alltså den lättare kvällsmåltiden och "High tea" den formella / elegantare. Ännu ett frågetecken i mitt liv är uträtat.Bloggvänner är en outsinlig källa till kunskap och bildning.
  Mat och dryck synes ofta vara "höjdar"-föreställningar i Singapore. 63:e våningen, hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ibland kan även "onödig kunskap" vara till hjälp!

   Radera
 2. Ojojoj...vilken utsikt!
  Och vilken kaka!Grön?? Men som sagt...den såg god ut.
  Ostron har jag aldrig ätit.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åt du inomhus eller ute? På dina bilder verkar alla tak ha en terass av något slag, även om de är 60 våningar upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det här var inomhus. Däremot den byggnaden som syns på bilden har en stor bar på takterassen - på 63:e våningen - och det finns fler...

   Radera