tisdag 24 september 2013

"Börja om från början..."

Vi har ju som sagt flyttat. Vi har numer en lägenhet i en annan del av Singapore. Ok, "en annan del av Singapore" behöver inte nödvändigtvis betyda en lång flytt. Det här landet är ju som bekant inte speciellt stort, utan det handlar om ca sju gånger fyra mil, så det finns inte så många "andra delar". men för den som begåvats med norra halvklotets sämsta lokalsinne spelar inte det så stor roll, det går att gå vilse här med!

Jag som precis lärt mig busslinjernas sträckning från vår förra lägenhet, måste alltså börja om från scratch igen. Kanske inte helt och hållet från noll, det finns ju trots allt ett litet hum om hur olika platser ligger i förhållande till varandra även hos mig, fast med betoning på lite.


Lyckligtvis är det ett väl fungerande bussnät, och man kan ju inte komma sådär jättemycket fel! Det där med att förlita sig på bussar och tunnelbana har blivit min "singaporianska livsstil", eftersom jag inte kör här. Att jag inte kör beror varken på att det är vänstertrafik eller att ratten sitter på fel sida, utan det beror helt enkelt på att innan jag skulle hitta hem så skulle en eventuell busstur vara avslutad för längesen... Och nej, det hjälper inte att alla säger att det inte går att köra så långt, eftersom man alltid kommer fram till vattnet överallt. Jag tror att jag håller mig till buss och tunnelbana ändå, det känns säkrast så.


Sedan kan ju en bidragande orsak även vara att om jag skulle vilja börja köra nu, måste jag ju fixa ett kinesiskt körkort också, visserligen "bara" med hjälp av ett teoriprov, men ändå... fast hur det än är så har jag ju lärt mig att man aldrig ska säga aldrig, så vi får väl se...

12 kommentarer:

 1. Singapore ar fantastiskt med sin kollektivtrafik. Jag hade nog aldrig vagat kora I Singapore, pa "fel" sida och allt! Vart har ni flyttat? Lite spannande ocksa, upptacka nya kvarter och favoritstallen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi återfinns numer på River Valley Road, så vi har inte flyttat sådär väldigt långt bort!

   Radera
 2. Tycker du gör helt rätt, om kollektivtrafiken fungerar bra. Dessutom, att hitta parkering i storstäder är alltid svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fungerar alldeles ypperligt! Lite trångt ibland kanske, men å andra sidan är det trångt på gatorna också...

   Radera
 3. Det med ratten på fel sida - det är en HÖG tröskel det. Kräver nog en lift för att ta sig över. Men nog vore det en erfarenhet att göra ett kinesiskt teoriprov.

  Svar: Ja men tänk! Skållhett vatten i rumpan - eller iskallt. Det kan nog hända både det ena och det andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars kan det där med ratten på fel sida vara lite spännande, när man glömmer bort sig och öppnar dörren istället för att växla!

   Radera
 4. Lite typiskt det där att man får börja om precis när man lärt sig allt. Men å andra sidan skulle det kanske bli tråkigt annars!? ;)

  SvaraRadera
 5. Ett teoriprov på kinesiska ...? Det skulle nog inte ens jag klara som är expert på det mesta ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet ju aldrig...det kan ju finnas någon sifferuppgift också...;)

   Radera
 6. Ihhh, jag hade aldrig vågat köra i länder där trafiken är "på fel sida", faktiskt...
  Älskar att åka tunnelbana! På tal om det var det lite lustigt i Singapore minns jag, på rulltrapporna var "omkörningsfilen" på "fel" sida, ville man stå still skulle man stå till vänster, inte till höger... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och på "fel" sida av rulltrappan är den fortfarande, men nu har jag lärt mig!

   Radera