fredag 6 september 2013

Mycket mat är det...

Inte hos mig kanske, men på tv! Jag kan inte låta bli att fundera över vad det beroror på att alla dessa kockprogram sänds. (Ni ser vad himla mycket jag har att fylla min hjärna med, som ens orkar bry mig...) Det är kockar som tävlar, det är kockar som lagar mat med kändisar, det är kockar som lagar mat själva i sina kök för att sedan bjuda in alla grannar och avnjuter den utsökta middagen i sin fantastiska trädgård, och det är kockar som.... Det spelar egentligen ingen större roll vad de gör, men många är de!

Igår hamnade jag slötittandes framför ett av alla dessa program och där fanns det med ett spänningsmoment av den högre graden! Jovisst, det var nämligen så, att den kock som förlorade skulle minsann få hamna i "såsduellen"! Jamen kan ni tänka er något värre straff än att hamna i just "såsduellen"...det enda som fattades var lite "hajmusik" också, så hade spänningen varit totalt outhärdlig... Det är nästan så det känns som om fantasin börjar ta slut.

Det där med bristande fantasi har uppenbarligen drabbat ytterligare någon i produktionssammanhang. Jag upptäkte nämligen att den där arge snickaren har fått konkurrens av ytterligare en ilsken yrkeskår, nu härjar det ju tydligen en arg doktor också. Undrar om det kan bli frågan om någon liten skalpell-duell där, bara för att få upp spänningen lite...

Men att tv-utbudet inte är sådär väldigt upplyftande under sommarmånaderna gör inte så mycket, och absolut inte när sommaren varit som i år, för vem vill vara inne och titta på tv då? För egen del har ju en stor del av sommaren tillbringats med att försöka putta bollar i hål och nu börjar ju visserligen mörkret göra intrång på kvällarna, men vilka kvällar vi har haft - och några ska det väl vara kvar än innan mörkret lägger sig ordentligt.12 kommentarer:

 1. Fin andra bild. Första går inte att se för mig.
  Håller med dig om det enformiga. Jag ser inget av dessa kockprogram. Kan de inte skicka hem någon till mitt kök? Ta bara inte "Arga kocken".
  Jag gick just ut en sväng. Fortfarande är det behagligt varmt. Har suttit ute på kvällen och ätit. Jag njuter för fullt så länge det varar.
  Önskar dig en fin helg med eller utan puttar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst ja, en arg kock finns det också! Hoppas du får en bra helg du också!

   Radera
 2. Här fortsätter också solen och värmen, och jag cyklar fortfarande i kortbyxor och kortärmat till och från jobbet. Det är inte alla september man har kunnat göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, och dagen idag har ju börjat alldeles sanslöst vackert!

   Radera
 3. Det finns då alla sorters program.
  En del bra. En del dåliga.
  Jag tycker att det blir för mycket...
  Jag såg en rolig sketch på tv:n en gång. Dom kastade pil på en tavla och där pilen hamnade...ja, så skulle programmet heta.
  Det kanske är så dom gör ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag ser inga kockprogram för jag lagar så god mat ändå. Inte, men ändå, man har ju bara tjugofyra timmar på dygnet och dessutom är min fjärrkontroll trasig. Batterierna slut, kanske, men orka kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, att "laga" trasiga fjärrkontroller är ett onödigt arbete!

   Radera
 5. Hahaahah! Tack för ett roligt inlägg! Såsduell och arga doktorn!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är ett nytt sätt att skrämma barn på; "om du inte äter upp maten så hamnar du i såsduellen" ;)

   Radera
 6. Fina bilder, med eller utan kock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ju tungen att fylla ut med något annat än tråkiga tv-program ;)

   Radera