torsdag 12 september 2013

Sammanfattning av sommarenDryga tre månader har nu gått sedan jag angjorde svensk mark inför sommaren. Det har varit tre helt fantastiska månader och var tiden tog vägen förstår jag inte riktigt. Nu börjar det i alla fall dra ihop sig, och eftersom det snart är dags att styra tillbaka mot varmare breddgrader, har tiden kommit för en sammanfattning av sommaren 2013.Det här har varit en sommar som verkligen gör skäl för att kallas "Svensk sommar"! Det har varit så mycket sol och värme som man bara kan önska sig. Himlen har varit sådär jätteblå och molnen sådär "luddiga" som moln ska vara och till detta har dessutom skogen skimrat i alla gröna nyanser man kan tänka sig, ängarna har dignat under färgsprakande blommor och vattnet har glittrat blått på det där ursvenska sommarviset!
Det blev en sommar med långa frukostar på balkongen med kaffe och tidning. Nu kan jag kanske inte skryta med att ha avnjutit sådär väldans mycket fågelkvitter till kaffet eftersom det är mest måsskrik runt omkring där vi bor, men fåglar som fåglar...


Mycket golf har det blivit i sommar för min del. Jag har hunnit med närmare 30(!) tävlingar, vilket naturligtvis är en hel del under en tre-månadersperiod och resultaten har väl varierat i vanlig ordning, men mycket kul har vi haft oavsett resultat och det är ju det som räknas. Även golfen har avnjutits i solsken så gott som hela sommaren, jag kan nog egentligen bara påminna mig ett tillfälle då vi blev riktigt blöta - men då var det med betoning på riktigt!!


Jag har naturligtvis även umgåtts med alla underbara vänner - även om det inte kanske har hunnit bli så mycket som man skulle kunna önska, sommaren går ju så vansinnigt fort och allt hinns liksom inte med alla gånger.Midsommar i Trosa tillsammans med kompisar och ytterligare något sommarstugebesök hos vänner blev det i alla fall.
Sommaren har inneburit ett flertal besök i Stockholm, och de besöken har mynnat ut i bland annat "utsiktspicknick", båttur genom Stockholm och besök på Abba-museet.
Fyra dagar i Dublin tillsammans med döttrarna blev det också. Fyra jättehärliga dagar då vi inte tyckte att vi gjorde så mycket, utan mest "bara var" och ändå hann vi med  en hel del.


Årets svamputflykter blev inte många, men några stackars kantareller blev det i alla fall.


Så visst har jag hunnit med en hel del under de tre månader jag har varit i Sverige, men nu är det som sagt snart dags att avrunda för den här gången, men vis av erfarenhet, så är det sommar snart igen...

12 kommentarer:

 1. Vilka underbara sommarbilder! Later som harliga manader hemma!!! Sverige ar oslagbart om sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller absolut med - den är svårslagen!

   Radera
 2. En härlig sammanfattning av en underbar sommar. Min erfarenhet säger detsamma, det är snart sommar igen.
  Nu ser jag fram emot inslag från livet i Singapore

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis ska det dyka upp ett Singaporeinlägg till veckan!

   Radera
 3. Det har verkligen varit en fantastisk sommar i år! Och du lyckas sammanfatta den riktigt bra med dina bilder!

  Antar att det trots allt blir lite som att komma hem även nu när ni åker till Singapore igen...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är det, jag åker hem och bort på samma gång...

   Radera
 4. Härlig sammanfattning. En riktigt sommarsommar ligger bakom dig och nu gör du som flyttfåglarna gör, reser till varmare land:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är med lite blandade känslor, för hur det än är, så är hösten alldeles underbar den med, och det har ju inte hunnit vara så mycket höst än.

   Radera
 5. Jag förstår att du är nöjd med dessa tre månader. Gissar på att du inte var lika nöjd med de två förgående somrarna väderleksmässigt.
  Du har gjort en tjusig sammanfattning där du bjuder på många läckra bilder. Hoppas att det flyter på bra med resan till helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken härlig sommar du fick och fina minnen att plocka fram ibland. Så nu blir det dags att vända blad.
   Ha det bra!

   Radera
  2. Nej, årets sommar har verkligen varit outstanding, fast jag var rätt nöjd med sommaren förra året också, om man bortser från vädret då förstås...

   Radera
  3. ...och ja, sommarminnen är ljuvliga att kunna ta fram då och då.

   Radera