torsdag 26 september 2013

Singapore River

Singapore River är egentligen inte någon speciellt vare sig bred eller lång flod. Den är närmare bestämt inte bred på något ställe och sträcker sig bara dryga tre kilometer. Det är inte heller några större problem att ta sig över, men tanke på att på dessa tre kilometer finns det drygt tio broar där man kan byta sida, om man skulle vilja ha lite omväxling.


Just den här var det väl som lockade Herr Stamford raffles när han en gång upptäckte den lilla ön i Sydostasien. Då, 1819 när han landsteg, så såg han de möjligheter som floden skulle föra med sig och tack vare det blev det ett stort antal handelsfartyg som kom att trafikera vattnet.

Efter självständigheten 1965, påbörjades förändringen av omgivningarna till det som idag delvis utgör Singapores speciella skyline.

Idag trafikeras floden av turistbåtar som åker fram och tillbaka, och de omgärdande promenadvägarna trafikeras av flanerande eller motionerande singaporianer och turister med eller utan kamera i högsta hugg. Eftersom vi numer bor väldigt nära detta vatten, så gjorde jag ett litet strandhugg med kameran i högsta hugg en mulen eftermiddag, och resultatet blev lite bilder från närområdet!


10 kommentarer:

 1. Så är jag då tillbaka i Singapore igen. Härliga bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska göra allt för att du ska trivas ett tag till!

   Radera
 2. Vatten gör så mycket för en stad! Det saknar jag här i Madrid.

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara ett lite lugnare område och visst är det trevligare när det finns vatten.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite mer vatten jämfört med kanalen vi hade utanför tidigare! När det gäller området är vi även nu väldigt mycket"mitt i smeten", men vi kan ju alltid ta en "flaneringstur" ner mot det lite lugnare området vid vattnet...

   Radera
 4. Är det konstgjorda kanaler eller är det naturliga floder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag törs inte svara helt säkert på det, men gissningsvis finns det både och. Ett flertal kanaler används som "avrinningssystem när störtregnen kommer, så här finns det säkert en del konstgjorda, men jag tror att flertalet är naturliga.

   Radera
 5. Vatten...stan är full av vatten ♫♫ ♪ ♪♫ ♫ ♫♪♫ ♫ ♪ ♪ ;)
  Kram!

  SvaraRadera