onsdag 18 september 2013

Hemma igen...eller borta...eller nå´t...Så var vi framme och installerade. Den här gången är det faktiskt så, att det är vi, eftersom ena dottern ska vara hos oss under hösten. Det känns väldigt kul, fast visst är det lite trist att det alltid ska vara någon kvar där hemma. Förra året hade vi ju andra dottern i närheten och även då var det ju en kvar i Sverige. Men, men, man kan väl kanske inte få allt...det här livet handlar ju ändå till stor del om att både äta kakan och ha den kvar, men man kan kanske inte begära att det ska fungera lika bra med en stor gräddbakelse.

Resan hit blev lite av ett äventyr den här gången också, inte alls så som den gången jag kom till flygplatsen och det inte gick något flyg, nej så långt kom vi inte. Vi gjorde misstaget att förlita oss på sj och hann åka ca fem minuter från Karlstads centralstation innan tåget fick stanna på grund av "ett allvarligt fel", så sedan var det bara att gilla läget när vi i sakta mak rullade tillbaka för att vackert få stå och vänta på ersättningsbussen som skulle ta oss till Stockholm.

Som tur var, så hade vi sett till att ha gott om tid, men våra flera timmars väntan på Arlanda i lugn och ro, krympte avsevärt skulle jag vilja påstå... Men med planet kom vi och tillbaka till overkligheten och värmen är jag.

Här är det dock inte riktigt som vanligt, då vi har flyttat, och eftersom vi hyrde möblemanget på förra stället ekar det litegrann här och där, men så småningom ska det väl göras något åt det. (Det finns ju Ikea, gubevars...) Utsikten är också utbytt, men tillgång till pool, gym, tennisbana, och allt annat man "absolut inte kan klara sig utan" (!?) finns det, så vi ska nog klara ett tag till i den här delen av världen...

15 kommentarer:

 1. Ser helt ok ut! Och ta en trip till The Mothership för möbler...

  SvaraRadera
 2. Stackars SJ-resenärer m t p att vintern snart är här. Skönt att vara på plats ändå kan jag tro. Hemma, borta eller var du nu är. Hade du inte sagt nåt hade jag inte tänkt på att utsikten var ny. De där nödvändigheterna, pool och dylikt, verkar ju finnas överallt i Singapore. Lycka till med möblerandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det är "nödvändigheter" som finns lite här och där...

   Radera
 3. Trots gräddbakelsebrist verkar det inte gå någon större nöd på dig. Om ekandet blir för jobbigt kan du ju gå ner till poolen en sväng :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok då, kanske inte någon jättestaaor nöd och jag lovar att försöka stå ut...;)

   Radera
 4. Det var en påfrestande utsikt, men men, ingår den i hyran så det väl gå, heheh!

  SvaraRadera
 5. Inte så dumt att flytta "hem" till solen när vintern nalkas i våra trakter :)

  SvaraRadera
 6. Gräddbakelsen hade varit det ultimata. Lirar era döttrar också golf? Har de byggt IKEA på höjden eller bredden?
  Simma du lugnt som Lotta skrev tills det slutar att eka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom gjorde en gång, men numer har de båda lagt klubborna på hyllan. När det gäller Okea, så är det även här byggt som "det ska vara", alltså mer på bredden, och jag lovar att fortsätta med lugna simtag, och mot ekandet kan jag ju alltid införskaffa en matta...

   Radera
 7. Ser gott ut. Idag täckte vi vår pool för vintern...

  SvaraRadera
 8. Det är riktigt skönt - och varmt - men hösten har ju faktiskt sin tjusning den med...

  SvaraRadera