fredag 6 juni 2014

Ätbar hudlotion?

Det där med att äta hudlotion eller hårinpackningsmedel låter lite småmysko i min värld, men det ska tydligen gå alldeles utmärkt!

Under min Gilivistelse blev jag bekant med kokosolja som uppenbarligen ska vara bra för allt. Eftersom jag blev nyfiken efter alla lovord inköpte även jag en flaska innehållandes denna undergörande produkt. Och ska det vara kan det lika gärna vara ordentligt, så det blev en liter av "Bali  Virgin Coconut Oil".

Jag erkänner att så här långt har jag bara använt den som bodylotion, men som det är den helt fantastisk! Jag trodde nog att jag skulle gå omkring och dofta som en kvarleva från 80-talets soldyrkare, ni vet de som smorde in hela kroppen med kokosolja för att sedan vändsteka sig sådär härligt i solen, men det var inte så. Det är bara en svag doft precis i början, men den försvinner med en gång, så det framkallar inga hemska strandminnen.

Nu har jag dessutom läst att den kan användas till det mesta, eller vad sägs om att ha den till matlagning, att skölja munnen med, som ansiktsmask, hårinpackning, sminkborttagning, eller varför inte äta den? Den ska enligt uppgift vara jättebra för imunförsvaret och ämnesomsättningen, så ett par matskedar om dagen är säkert jättebra...

Ok, så är det, men jag erkänner, att börja dagen med att smörja in sig efter en ducsh och sedan gurgla sig med samma medel som man just haft på kroppen och avslutningsvis gå och steka maten i densamma, det känns lite för mysko. Det måste jag nog ha en liten invänjningperiod på... Men att den är härlig att smörja in sig i - helt klart är den det, men just nu får det nog räcka så...


13 kommentarer:

 1. Nu förstår jag vad universalolja står för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, den kanske funkar som bränsle också!

   Radera
 2. Ha, ha! Ja jag blir också lite skeptisk, använda en sak till så många saker. Hum. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite "hum-hum" känns det ju...

   Radera
 3. Nej, jag håller med dig. En multi-purpose kokosolja låter mysko, å jag skulle vara alldeles för feg för att testa - ungefär som du alltså.

  SvaraRadera
 4. Nej, håller med dig. Multi-purpose kokosolja i all ära, men jag skulle vara alldeles för feg att använda oljan för annat än kroppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se om jag törs testa. En variant kan ju vara att hälla upp den i olika burkar. Då kanske det känns mindre mystiskt

   Radera
 5. Det låter lite som Försvarets hudsalva. Funkar till det mesta också. Hudsalva, läppbalsam stekfett och nödproviant. :-)
  sv:
  Ja, jag var VÄLDIGT poppis igår! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast den här luktar trevligare än försvarets hudsalva.

   Radera
 6. Nyfiken som jag är hade jag nog testat :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Kokosolja lär också vara bra om man har problem med minnet. Det finns studier i USA som säger att människor som har Alzheimers kan bli bättre om de använder kokosolja.
  Och att laga mat med kokosolja lär vara bättre än andra oljor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är säkert så, men det kommer troligen att krävas att jag häller upp lite i en burk som står i köket, annars blir det för konstigt!

   Radera