söndag 22 juni 2014

En liiite väl kylslagen midsommar

Då var 2014 års midsommarfirande över. I vanlig ordning blev det en mycket trevlig tillställning i glada vänners lag med sill, nubbe, sånger, midsommarstång, grill och mycket härligt tjat en bit in på natttimmarna.


Sedan var det väl i och för sig vissa bitar som man skulle kunna önska lite annorlunda. Till exempel knottinvasionen som gjorde att vi kröp in i huset tidigare än som brukligt är, plus att temperaturen inte heller inbjöd till utesittande sådär väldigt sent... Eftersom jag inte tänkte på att det kunde ha varit bra att ta med tjocka täckjackan, så blev det lite kallt om man säger så. Om någon skulle protestera och säga att det visserligen var kallt, men inte täckjackskallt, kan jag be att få upplysa om att det faktiskt var varmare på julafton 2013 i vissa delar av vårt avlånga land, och då är det visst helt ok med täckjacka!


Det där med samma väder på julafton och midsommar kanske bara är ytterligare en förlängning i att vi ska göra samma saker på alla högtider för att förenkla tillvaron. Jag menar, vi äter ju redan väldigt mycket samma mat oavsett vad det är för högtid, framför allt så handlar det alltid om sill! Ingen svensk högtid är som den ska utan sill! Sedan spelar det ju ingen roll om man dansar kring en julgran eller en midsommarstång, man sjunger liksom samma låtar ändå. Det är grodor, musikanter från Skaraborg, gummor på väg till Nora, sju vackra flickor eller enebärsbuskar i båda fallen. Med tanke på detta kanske det bara är helt naturligt att man ska ha samma kläder, bara för enkelhetens skull...


Som sagt, en midsommarstång blev det, visserligen mer sällsynt än vacker men vad gör det? Av förklarliga skäl blev det dåligt med kvällsdopp den här gången, det kändes liksom mer lockande att värma sig lite vid grillen!


Ok, det regnade ju inte på oss så det kanske är synd att klaga...och nu är det ju faktiskt så, att sommarvädret kan ju bara bli bättre...


18 kommentarer:

 1. Ser ut som ett riktigt traditionellt midsommarfirande! Men visst är det ofta kallt, och i år var det lite väl kallt. Jag har haft stickad vinterklänning och tjocka strumpbyxor... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år blev det ingen midsommarklänning!!

   Radera
 2. Visst är det så att vi helt klart haft varmare midsomrar, men nu kommer ju du från värmen i Asien, så allt här omkring måste kännas rätt kallt för dig. :-)
  Jag är en sån där konstig typ, som inte äter sill, varken till jul, eller midsommar. :-)
  sv:
  Jag lyckades undvika regnet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen sill? Men du firar samma helger som oss ändå? ;)

   Radera
  2. Hahaha
   Ja, det gör jag! ;-)

   Radera
 3. Kul att du tittade in på min sida! Förstår att du tycker det är kallt i Sverige jämfört med Singapore. Tufft att säga upp sig och flytta iväg. Jag sa också upp mig och startade eget förra året, men i Sverige. Nu är det bara långsemester i 9 veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 9 veckors semester låter alldeles utmärkt tycker jag!

   Radera
 4. Men vilken bra idé att "förenkla" helgfirandet! :)
  Det verkar vara väldigt kylslaget denna midsommar i Sverige. Såg en annan blogg från norra Sverige där det var litet snö till och med.
  Trevligt verkar ni ha haft det i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, trevligt hade vi och som sagt, vi kunde i alla fall inte göra en snögubbe!!

   Radera
 5. Jag förstår att ni hoppade doppen, ett dopp i grytan kunde passat bra in i firandet. Du slapp i alla fall snön. Knott är inget trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Midsommarvört kanske är nästa steg i sammanslagningen, vem vet!?

   Radera
 6. Det låter som ni haft en riktigt svensk Midsommar. Snart kommer värmen oxå, precis som jag lovat dig.

  SvaraRadera
 7. Midsommarafton. Nästan alltid ett väder som inte passar. Kanske det är vi som ska ändra förväntningar på ett väder som så sällan infinner sig den dagen. Fast då har vi ju, förstås, inget att prata om veckan innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, och så kan vi ju inte ha det så vi får fortsätta förvänta oss varmt och fint midsommarväder!

   Radera
 8. Vackra sommarbilder du bjuder pa! Vi firade har I oknen men med sill, nubbe och en midsommarstang sa kandes det nastan som hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa stunder av vår midsommarkväll hade det känts rätt skönt med ökenvärme!!

   Radera
 9. sv:
  Ja, så är det ju verkligen!!! ;-)

  SvaraRadera