onsdag 25 juni 2014

Skyll inte på budbäraren!

Att det här med väder är viktigt för oss svenskar, det är ju ingen överraskning och att på sommaren kan det komma att ta sig de mest mystiska uttryck. Men ibland kan jag inte låta bli att fundera över hur människor tänker...

Att skylla vädret på meteorologerna kanske inte är riktigt rätt väg att gå! Fast å andra sidan, vem ska vi skylla på? Det är ju lite taskigt dock att skicka mejl och ringa till budbärarna och tala om att de gör ett dåligt jobb! Även om jag också skulle önska att de kunde leverera bättre besked på väderfronten, så har jag ju lite svårt att börja skälla på dem för det. Tydligen så finns det människor som börjat sin ledighet och ringer och skäller på metrologerna för det dåliga vädret!

Men visst är det lite underligt. Vi bor i en del av världen där det faktiskt inte är sol- och värmesäkert på något vis, ändå är det många som inte gör annat än att går och mår dåligt hela semestern just för att det inte är 25 grader och strålande sol i fyra veckor. Men hallå - kan det vara så att någon har glömt bort var vi bor?

Ok, jag vill också ha värme och sol, men det är ju lite svårt att råda över vädret...så det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen och jag lovar, jag ska inte skicka något elakt sms till meteorolgerna även om de inte gör som jag vill, och även om jag skulle vilja så ska jag inte jaga brevbäraren för att jag får för tråkig post...12 kommentarer:

 1. Hahaha! Ja vädret kan man verkligen inte göra nå't åt, men just vädret (och jobbet) är ju de två ämnen som alla kan/vill/måste prata om i alla möjliga sociala sammanhang.
  Att skylla på meteorologerna gör jag ibland, men bara när de har givit helt fel prognos, vilket ofta händer. Dessutom är SMHI och YR aldrig överens. Hur svårt kan det egentligen vara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är helt ok att skälla efter dem när de har utlovat helt fel väder, men det kanske är lite tufft att skälla på dem för att det regnar...;)

   Radera
 2. Att göra det bästa av den situation som råder är alltid ett gott råd. Liksom det är motsatsen att alltid försöka hitta en syndabock. Värmen kommer!

  SvaraRadera
 3. Tur att man inte är meteorolog. Undrar om de får utbildning i konflikthantering? Efter beskrivningen ovan kanske de skulle behöva det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske vore något att satsa på, att utbilda meteorolger i att hantera detta!

   Radera
 4. Man tycks glömma bort, som sagt, var Sverige ligger. Det "skall" vara blandat väder - ibland varmt, ibland svalare, ibland regn och ibland sol.
  Här hade meteorologerna verkligen inte lyckats särskilt bra med prognosen idag - det hade utlovats en hel del regn (för ovanlighetens skull) och det kom några stänk. Det var allt. Du får gärna skicka en del av ditt regn till oss i Kalifornien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag så gärna...är det ok om det kommer med lite kyla också??

   Radera
 5. Nä det är helt galet... Stackars meteorologer ... Kanske är det lika bra att ingen förvantar sig sol här borta i Skottland haha, då är det ingen som bir besviken utan positivt överraskade istället över den sol vi faktiskt har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är bättre förutsättningar för att bli populär inom yrket i den delen av världen!

   Radera
 6. Ja visst är det roligt, trodde knappt det var sant när jag läste/hörde om att folk klagat på meteorologerna. Sverige är ju så här och vädret är inte något meteorologerna kan styra över. Hade de kunnat det hade de ju inte haft fel om vädret så otroligt många gånger skulle jag gissa. Hi, hi! ;)

  SvaraRadera
 7. Det ligger mycket i det!! Fast jag funderar ju fortfarande på om det hjälper om jag börjar jaga brevbäraren när han kommer med hyran...

  SvaraRadera