söndag 14 september 2014

Det här med bloggandet...

Nästan fyra år och närmare 1000 inlägg sedan starten på min bloggkarriär sitter jag nu här och funderar lite på vad jag egentligen ska göra med den, bloggen alltså. Det var ju ändå så, att när jag startade så var tanken att jag skulle blogga om livet i Singapore och allt vad jag hittade där. Det, plus alla resor vi har gjort under våra år där borta, har ju liksom varit min blogg. Nu är jag tillbaka i Sverige, och tanken är väl att jag ska förbli så. Förhoppningsvis med ett undantag någon gång under hösten då jag har tänkt mig tillbaka och avsluta Singaporevistelsen "på riktigt", så då blir det väl lite Singaporeblogg igen.


Nu är det ju så, att det är ju svårt att driva en Singaporeblogg från Sverige så inriktningen får väl kanske bytas ut. Så mycket vet jag i alla fall, att någon mat- eller inrednignsblogg blir det inte. Inte heller kommer jag att ge mig in i mode- eller sminkbranschen, det är väl inte riktigt min grej, om man säger så... Det där med reseblogg däremot låter ju tilltalande. Krukset är väl bara att då måste man kanske resa rätt frekvent för att kunna sätta just det epitetet på bloggen. Att jag tänker styra kosan mot Stockholm några dagar nästa vecka och tillbringa en oktoberhelg i Lund kanske inte räknas även om det ska bli mycket trevligt. Fast vem vet, det kanske kan komma att bli en del från Bulgarien så småningom, och det kanske kan bli nog så bra.


Under tiden då jag inte är på resande fot - vilket är den stlrsta delen av tiden -  så kommer jag säkert fortsätta med att hitta saker att skriva om på hemmaplan och förhoppningsvis kommer det att finnas någon som är road av att läsa dem.


De fyra år som jag har roat mig med att skriva har det i alla fall handlat om väldigt varierade saker. Lite kul är det dock att ett av mina allra första inlägg, det som handlade om Melleruds berömda(?) korv i väffla, fortfarande tillhör de mest lästa inläggen och oavsett om ni tror det eller ej, så är det ett av de vanligaste sökorden som gör att någon hamnar på min blogg. Om ni skulle vara lite nyfikna på vad denna kulinaritet är, så finns inlägget här.

Nu har jag lyckats med det som de flesta politiker håller på med just nu, svamlat jättelänge utan att egentligen få något sagt! Med andra ord ett rätt värdelöst inlägg, men det måste ju få finnas sådana också, eller...? Om inte annat så visar jag ju att jag lärt mig lite av alla valdebatter!


Nu är det så, att jag har fortfarande cirka 50 inlägg kvar innan jag når till 1000, och något säger mig att jag kommer att låta er veta när inlägg nummer 1000 skrivs...

24 kommentarer:

 1. Fortsätt blogga! Det viktigaste är väl att man bloggar om sånt man är intresserad av så att det finns ett engagemang. Vi har en reseblogg, men reser ju inte jämt direkt. (Har inte varit utomlands sedan vi var i Marocko i februari). Men det funkar på nåt sätt ändå... tror jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är väl ungefär så det kommer att bli, en slags "kombinerad rese- och övrigtblogg"!

   Radera
 2. Livet förändras och bloggen med den. Fortsätt att skriva om vad du vill, jag följer med. Du har ju blivit en (blogg)vän till mig, och vänner följer man ju med, så jag slutar inte läsa utan kommer att se fram mot nya inlägg vad du nu än skriver om. Och resor är ju olika långa, att ta cykeln till affären är ju också en slags resa eller ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lovar jag att fixa, ett "min cykeltur till affären-inlägg"!

   Radera
 3. Ja, inte ska du sluta blogga i alla fall. Jag känner så igen mig i dina ord även om jag inte har Singapoorebloggat;). Men man förändras under resans gång och ibland känns det inte alls som det ska kännas och ibland känns det hur bra som helst igen. Nu låter jag det komma som det vill, förutom lördagstemat som jag deltar i. Men Gunilla har så rätt, inte kan man ju sluta blogga med tanke på alla vänner som man har fått under tiden. Det är guld värt bara det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ingen risk att jag ger mig, jag tycker det är alldeles för kul för det!

   Radera
 4. Svammel - nej, det håller jag inte med alls. Varför gör du inte som jag - skriv vad som händer i din vardag, förutsatt att du inte inriktar dig på "nu ska jag tvätta fönstren och städa huset" - ja, du vet vad jag menar.
  Vet inte om du jobbar eller är hemmafru. Om du jobbar finns det ju säkert roliga/annorlunda/fräcka saker att skriva om.
  Men jag håller med - för oss läsare var ju inläggen om Singapore exotiskt och otroligt intressanta och informativa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får väl ta och leta reda på Karlstads exotiska sidor, de finns säkert någonstans!

   Radera
 5. Skriv om det som känns angeläget och inspirerar.
  Självklart kan det kännas litet mera exotiskt med Singapore än Sverige men det finns alltid något spännande att skriva om.
  Ser fram emott ditt 1000:e inlägg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag brukar ju kunna hitta på något, så det löser sig nog...

   Radera
 6. Jag läser vad du än skriver! Och dessutom, kanske vi kan få till en träff nästa sommar i Småland?!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara jättekul - jag är på!!!

   Radera
 7. Bloggen speglar väl ofta det liv man lever, vilket t ex min egen blogg är ett typiskt exempel på.
  Jag ser fram emot ditt 1000:e inlägg och sedan gärna 1000 till oavsett vilka kringelkrokar du kommer att ta med din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då lovar jag att det ska bli 1000 - och kanske 1000 till, vem vet...

   Radera
 8. Fortsatt blogga! Det blir tomt nar folk slutar blogga som man foljt ett bra tag. Min blogg borjade ocksa som reseblogg I Singapore men har nu blivit nagot helt annat. Helt klart ar att jag lart kanna fantastiska manniskor via bloggen och kan inte tanka mig ett liv utan den eller andras bloggar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, visst är det härligt med alla människor man lärt känna tack vare bloggandet.

   Radera
 9. Det skulle bli tomt om du slutade blogga och du kan skriva om vad som helst enligt mig. Det blir lika trevligt.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så det kommer att bli, "lite vad som helst"...

   Radera
 10. Klart du ska fortsätta blogga!
  Du skulle ju kunna skriva om skillnaderna mellan olika saker i Sverige och Singapore. Vad är bättre, vad är sämre, vad saknar du, vad uppskattar du i Sverige...osv...
  Själv blir jag väl kvar i Tyskland och med bloggandet kämpar jag lite just nu. Orkar inte...hinner inte...vardagen tar över.
  Ha en fin vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kommer säkert att komma på något... Hoppas du kommer att hitta tillbaka så småningom!

   Radera
 11. Känner igen mig. Fortsätt att blogga. Jag lämnade Kattas Fikarum som handlade om livet i tre länder. Nu får det bli Kattas Betraktelser och visst reser jag mycket men vardagslivet kan jag inte skildra från den horisonten. Du kommer att finna din nisch med tiden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag troligen, eller så får det helt enkelt bli den "blandade typen av nisch" som det är idag ;)

   Radera
 12. Livet förändras, blogga om Sverige du för oss som bor utomlands, det tycker jag skulle vara roligt! Hälsa hösten, kram från Bangkok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det nog bli, eller nåt annat...vem vet ;) hösten hälsar tillbaka!

   Radera