torsdag 25 juni 2015

Må döden sova

Anna Janssons tredje bok i serien om polisen Maria Wern kom ut 2002 och bär titeln ”Må döden sova”.

En kvinna av estniskt ursprung kör av vägen efter att ha kört på en person. Maria Wern är först på plats men man kan inte hitta någon som blivit påkörd. En kvinna begår självmord genom att kasta sig ut genom ett fönster på Cheironkliniken där man hjälper barnlösa par genom provrörsbefruktning. Marias väninna Karin som är med barn börjar bete sig konstigt och frågan är om allt hänger ihop.

Det här är en deckare där barnlöshet och konstbefruktning står i centrum. Var går gränsen för vad man kan göra och hur mycket betyder läkaretiken?

Jag hade läst en bra bit innan jag kom på att jag sett den här på tv. Boken och filmen skiljer sig åt en hel del, men i grund och botten är det naturligtvis samma historia. Det är inte en av Anna Janssons bästa deckare om ni frågar mig, men som lättläst bladvändare är den helt ok. Med andra ord, bra läsning för hängmattan i sommar.


8 kommentarer:

 1. Håller med dig där. Har läst boken för länge sedan. Å du - en bok för läsning i hängmattan - hur varmt är det hos dig då? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl fleece - både som tröja och filt ;)

   Radera
 2. Ska genast sätta upp hängmattan - fast jag läser Delerm: Det hade regnat hela söndagen.

  SvaraRadera
 3. Tack för boktipset!
  Härliga Sverigebilder nedan!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvaraRadera
 5. Duktigt av dig att bada (jo, om man sänker kroppen i en sjö eller ett hav räknas det som bad) redan till midsommar!

  Jag tänkte läsa en av hennes för några år sedan men då visade de den första filmen på tv. Och då tappade jag lusten. Säkert är böckerna bättre, men skadan var redan gjord. Tyvärr.

  SvaraRadera
 6. Jag har sett filmen. Tyckte den var sådär.

  SvaraRadera
 7. Såå länge sen jag hade tid att läsa och kommentera bloggar... Men nu ska det bli ändring:) Tack för boktips!

  SvaraRadera