torsdag 18 juni 2015

Vagabonds "åtta måsten i Palma"

Oj, vad tiden går! Plötsligt är det väldigt länge sedan jag kom hem från min Mallorcaresa och det känns väl som om det borde vara avslutat. men nu är det så, att jag tänkte ta ett litet varv till, så här kommer det avslutande kapitlet därifrån.


När man är på en ny plats är det alltid kul att se vad man "bör se och göra" enligt olika källor, och om jag ser till Vagabonds "åtta måsten i Palma", så måste jag säga att jag lyckades rätt bra på den fronten under mina fyra dagar på plats.

Vagabonds åtta måsten i Palma:

1. Catedral de Palma, Mallorcas största sevärdhet.Den besökte jag, och ja, den är absolut värd ett besök. Och om ni ändå är där, glöm inte att kika in på det kungliga palatset brevid.

2. En middag på någon restaurang på C/Fabrica i nytrendiga Santa Cata- lina-området.Det gjorde jag också. Där åt vi en Paella och var således riktigt "nytrendiga". Visst, ett fint och restaurangtätt område, men troligen får man minst lika bra mat på minst lika trevliga ställen någon annanstans. 

3. En drink på Palmas snyggaste bar, Idem, i Santa Catalina.Gjorde vi inte, men vi besökte istället en mycket mysig pub med en hel hög med olika ölsorter, bland annat egna, på en mysig bakgata inne i palma, och det var helt säkert precis lika bra, om inte bättre!


4. Tapaskväll i det hippa hamnområdet Portitxol, strax väster om Palma stad.Eftersom mina kamrater som fick härbärgera mig bor just i Portixol så var det absolut något vi gjorde.  Ett jättemysigt område med barer och restauranger på rad utefter strandpromenaden med en fantastisk utsikt där det absolut är värt att spendera en kväll om man är i närheten. Och tydligen ska det ju även vara riktigt hippt om man ska tro Vagabond!

5. Sol och bad på Mallorcas finaste strand, Platja de Palma, som ligger en halvtimmes bussresa från Palma.Nu varken solade eller badade jag under mina dagar på plats, men vi gjorde en cykeltur till den nämnda stranden, så ja, jag har sett den. Men om jag skulle välja strand att bada på skulle jag inte ta den. Det finns oerhört många fina mindre stränder som absolut är att föredra om ni frågar mig.


6. Gamla stans mysiga gränder och stimmiga folkliv.Där var jag och där snurrade jag runt bra och gick många kilometer på gamla smala vindlande gator. Så fint och mysigt men ack så svårt att hitta ut när man väl kommit in...


7. Museo de Mallorca, Mallorcas bästa museum.


Kändes inte som något måste, så det fick vara.


8. Gatulivsspaning från Bar Bosch, som hängt med sedan 1936. 


Jag hittade den och provsatt en stol. Problemet var bara att jag var lite hungrig och där var det så fullsatt att det tog så lång tid att få beställa så jag gick och hittade ett mindre och betydligt mysigare ställe att luncha på (men jag har i alla fall sett den).


Ni ser, det blev rätt många av de åtta måstena i alla fall. Dessutom blev det ju en hel del annat gjort också. Något som inte fanns med på listan, men som jag skulle vilja lägga till, är att promenera (eller cykla) utmed den flera mil långa strandpromenaden som följer havskanten med såväl badplatser som "båtparkeringar". Eftersom det var rätt tidigt på säsongen, plus att det inte var någon större värmebölja när jag var där, så var det mer båtar än badare att beskåda. Men att se Mallorcas stränder i väntan på badgästerna är inte fel det heller...

   


(Om någon funderar på varför inlägget ser så mystiskt ut så kan jag berätta att det gör jag också! Nu orkar jag inte ta reda på vad de beror på, eller göra om det, så ni får helt enkelt ta det som det är!)

13 kommentarer:

 1. Kul att "utvärdera" Vagabonds tips av Mallorca.
  Å eftersom du är så duktig på att både följa och hitta alternativ så tycker jag att du ska skriva en rapport på nätet också - typ Tripadvisor eller liknande
  Jag läser faktiskt hellre rekommendationer av "vanliga" människor eller så följer jag tips som jag hittar på bloggar - som dina till exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, att det ger oftast väldigt mycket att läsa vad vi "vanliga resenärer" uppskattar när vi är ute och reser.

   Radera
 2. Jag har en bestämd uppfattning om att det var andra " måsten" som gällde när jag var där på 70-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkerligen vara så, det ändrar sig ju med tiden...till exempel var det säkert något annat som var "hippt" då (även om vi inte riktigt visste innebörden av ordet då...)

   Radera
 3. Så bra, det här ska jag kolla om jag ska dit närmaste året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kan ha glädje av något om det skulle vara så att det blir ett besök :)

   Radera
 4. Du verkar ha hunnit med en hel del bara på några dagar.
  Tycker också att du borde skriva ett litet "reportage" någonstand.
  Ha en fin midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig också en fin midsommar, med eller utan firande.

   Radera
 5. Vissa platser har sina "måsten" men visst är det trevligt att hitta sina egna sevärdigheter som är kanske mindre "turistiska".

  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Egna måsten" är alltid bra! Ha en fin midsommar :)

   Radera
 6. Måsten och måsten, det verkar som om du gjort det du verkligen ville och sen hittat goda alternativ :-). Det kan ju bli stressigt om man flänger runt på måstesaker (+ att det kan vara en massa folk som också måste). He en fin midsommar. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. "måsten" på resmål ska alltid tas med en nypa salt, men det är alltid kul att testa. Men visst är det bäst att hitta små pärlor som inte allla andra också hittat ;) Ha en bra midsommar ni med!

   Radera
 7. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvaraRadera