måndag 22 juni 2015

"Nu vänder det..."

Visst kan det vara så att man tänker "nu blir det mörkare", men nu var det inte riktigt det jag syftade på (och inte var det väl så ni tänkte?), utan mer att nu kommer säkert sommaren och det blir varmt och skönt...


Hoppas ni alla har haft en riktigt bra midsommarhelg oavsett om ni suttit bak och fram på en stol och ätit en hel sill med huvudet först och stjärten sist för att drömma om den rätte, hoppat över gärdsgårdar i samma syfte, eller "bara haft en vanlig hederlig svensk midsommar". I år blev det för egen del en väldigt traditionell midsommar, en sådan där med ömsom regn ömsom sol, lekar i tröja och gummistövlar och grill under paraply. Men en härlig sådan.


Och visst är det något speciellt med just midsommarnatten, med det trolska ljuset och alla vackra blommande ängar. Det är inte svårt att förstå att det förr framkallade alla möjliga sägner om älvor, näckar och troll. När man ser sjövatten i nattljus är det lätt att se alla mytiska väsen i skuggorna.


För övrigt så kan jag berätta (om någon är intresserad) att jag faktiskt har gjort premiärdoppet utomhus. Och nej, det var inte varmt, inte det minsta! Och om jag ska citera dottern så var det inte godkänt som mer än "ett dopp", det var inget riktigt bad, det vill säga, inget simmande och inget blött hår. Med andra ord ett "fuskbad", men ändå... Jag såg på nyheterna i morse att i Strömstad har det uppmätts 10 grader i badtemperatur, och det känns väl som att det är i kallaste laget...fast det är ju i alla fall isfritt...


Fördelen med det lite sämre vädret har väl varit att det har varit helt ok att sitta inne och titta på fotboll, dock med lite varierat underhållningsvärde. damernas VM-äventyr tog ju slut ganska så ordentligt, så nu sätter vi hoppet till vårt svenska u21-lag på onsdag. (Risken finns ju att det är innesittarväder även onsdag kväll)

Oavsett väder så är det i alla fall sommar och att vara i stugan där man kan sitta och bara stirra på vattnet och lyssna på vågskvalp och fågelkvitter är helt obetalbart! Så det är bara att njuta av sommaren, för sommar är det oavsett vad vi tycker om inramningen av det hela!


(För er som vill läsa mer om gamla myter kring midsommar, så hittade jag det i SvD och artikeln finns här)

17 kommentarer:

 1. Om man kunde förstå varför de ska sparka boll på nätterna.

  SvaraRadera
 2. Fina sommarbilder! Jag hoppas verkligen att ni får bättre sommarväder och då kanske svampen tittar fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fortsätter det att regna så lär det i alla fall bli mycket svamp!

   Radera
 3. Du är modig du som vågar doppa dig så här innan allt har blivit varmt. Fantastiskt vackert ställe du har. För bilderna är väl från sommarstugan eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna är faktiskt inte från vår stuga, utan kompisars där vi firade midsommar. Det är gott om de där små sjöarna i de värmländska skogarna ;)

   Radera
 4. Måste säga att du tog helt fantastiskt fina bilder från värmlandsskogarna (antar jag att det är).
  Ditt dopp får mig att huttra - här gäller 24 grader som smärtgräns;-)

  Kul att du också följt fotbollen. Det har jag också gjort. Tänker t o m kolla de tidiga slutspelsatcherna. Har även följt U21. Vilket härligt gäng. Så synd att England gjorde 0-1 så sent. Oavgjort hade varit mera rättvist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kändes oavgjort som om det hade varit ett bra och rättvist resultat, men världen är ju inte rättvis ;) Nu får vi lita på att det går vägen mot Portugal. (och ja, det är från de "värmländska skogarna")

   Radera
 5. Oj så grönt och lummigt det är hos dig. Visst är den svenska naturen bland det vackraste som finns.
  Jag ser mycket brunt redan här i norra Kalifornien och värre lär det bli efter den enorma värmebölja som vi lär få inom 1-2 dagar.
  Ljuset är verkligen speciellt så här års i Sverige.
  Läste om damfotbollen som tydligen inte gick så där väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den svenska naturen och inte minst de ljusa sommarnätterna är speciellt oavsett väder.

   Radera
 6. Ljuvliga bilder du bjuder på. Första doppet, starkt jobbat. Visst vänder det, men det tar visst en vecka till innan vi spränger 20°C-vallen.
  Nu håller vi på U-21. Damernas VM-dröm som släcktes har nu plötsligt förvandlats till en OS-dröm. För väl att det ändå finns drömmar att ta till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir väl till att hålla på Japan då så att den drömmen sålt in.

   Radera
 7. Fina bilder. Du ska vara stolt över fuskbadet. Tjugo grader är min smärtgräns. Antagligen är det mitt fel att Pias tjejer fick packa ihop sina saker och åka hem. Jag som brukar följa alla deras matcher hade ingen lust att sitta uppe vid den tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha ja, så det är dig vi ska skylla på... Skulle du vilja vara så snäll och slå på tv:n i morgon kväll då så kanske det kan bli seger över Portugal!

   Radera
 8. Det lär vara kallt i vattnet överlag så jag tycker att du var tuff som tog ett dopp om än med torrt hår:)
  och troligen vänder det nu, fastän det ser ut som om vi får det efterlängtade regnet först. Där bakom ligger värmen och puffar på. Har jag bestämt mig för

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack! Det låter som en lysande framtid tycker jag, och efter regn kommer det ju sol. Idag har jag förresten till och med tvättat mig i sjön, dock fortfarande utan att blöta håret...

   Radera
 9. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

  SvaraRadera