torsdag 20 augusti 2015

Fasanjägarna

"Fasanjägarna" är den andra boken i en serie böcker om kriminalinspektör Carl Mörck av den danske författaren Jussi Adler-Olsen. Carl Mörck arbetar på köpenhamnspolisens cold Case-avdelning,  avdelning Q, och i "Fasanjägarna" handlar det om ett dubbelmord från 1987 som ska redas ut.

1987 hittades ett syskonpar mördade i en sommarstuga och den polisutredning som då gjordes pekade på att brottet begåtts av internatskoleelever, barn till några av Danmarks mest välbärgade familjer. Dock kunde aldrig något bevisas och inget hände förrän nio år senare då plötsligt en av de misstänkta erkände morden och allt ansågs då vara uppklarat. Nu visar det sig att det inte var så enkelt, att det finns något dolt som behöver redas ut, och det är just det som Carl Mörck och hans team får i uppdrag att göra.

Spåren leder polisen till Kimmie, en hemlös kvinna som verkar ha försvunnit spårlöst, och till tre av Danmarks mäktigaste män. Frågan är om Kimmie har svaren på gåtan, och om det hela kommer att lösa sig bara de hittar henne, eller...?

För mig var Mörck en ny bekantskap i deckarvärlden och en mycket trevlig sådan. Boken är skriven på ett sätt som gör att man väldigt gärna vill vända blad och veta vad som händer härnäst. På sina ställen gör handlingen oväntade vändningar innan man når den annorlunda och spännande uppgörelsen.

Jag har insett att det finns hela sex böcker om avdelning Q vid köpenhamnspolisen och jag kommer absolut att läsa fler i serien.

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Nu närmar sig läs-tider för min del igen och jag ska plöja igenom den lista av goda lästips jag har fått via dig och andra bloggvänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att det alltid finns en massa bra tips att hämta hos olika personer.

   Radera
 2. Japp, där satt den. Jussi Adler-Olsen är en av mina absoluta favon. Jag bara älskar hans välskrivna böcker. Läs Marcoeffekten - den är helt otroligt bra. Det finns fler danska deckarförfattare som jag har fastnat för: kolla Kaaberbøl & Friis. Riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de tipsen! Det får bli reselitteratur att ladda ner när det blir dags.

   Radera