lördag 8 augusti 2015

Lite larvigt...

Jag går väldigt sällan ut naken, det vill säga utan någon form av kamera med (Numer är det ju dock lite fusk på den fronten eftersom mobilen oftast är med och där finns det ju kamera), och mina golfutflykter utgör inget som helst undantag.

Just på de promenaderna, då jag befinner mig ute i naturen mellan fyra och fem timmar, brukar det alltid dyka upp något som kan vara värt att föreviga. Allt ifrån vackra naturbilder till någon som som gör något som absolut måste sparas till eftervärlden. Eller som vid senaste rundan, något riktigt larvigt!


Jag kunde liksom inte undgå den här krabaten som kom krypandes på marken framför oss. Stor var den och bråttom (så bråttom nu en larv kan ha!) hade den. Jag har aldrig träffat på en sådan här tidigare och tänkte nu få lite hjälp med att reda ut larvigheterna av er, så om någon känner igen den kan ni väl upplysa mig om vad den tänker bli när den blir stor. För något säger mig att den tänker inta en annan skepnad så småningom. Nu hade jag inte måttbandet med mig, men gissningsvis mätte den en knapp decimeter i längd.

"...and now for something completely different..." Igår hamnade jag (det vackra vädret till trots) framför teven för att se reprisen på "Monty Python Live (Mostly): One Down Five To Go" från 2014. En helt underbar show om ni frågar mig! Nu är jag, och har alltid varit, en stor fan av deras verk. Och att se dessa fantastiska gubbar mellan 72 och 75 år uppföra sina gamla sketcher och samtidigt se ut att ha så himla kul på scenen är verkligen jätteroligt. Nu är jag fullt medveten om att de inte alls uppskattas av alla och jag har en bestämd känsla av att man endera tycker jättemycket om dem eller inte alls, det där med något slags "lagom" tror jag inte finns i det här fallet. Men som sagt, för egen del tillhör jag definitivt den första kategorin.

För att understryka det hela så tänkte jag avsluta det här med en liten bild med anknytning till Pythongänget, och det blir en liten egen tolkning av "Spamalot"...


"Egg, bacon, spam, spam and spam..."

4 kommentarer:

 1. Haha, det var kul!
  Gillar monty Python!
  Kika gärna in till min blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kikade in som hastigast, återkommer :)

   Radera
 2. Alltså den där larven är ju sååååååå himla äcklig. Jag tillhör ju dom som blir helt hysteriska vid åsynen av kryp. Vet inte om du hörde mitt skrik just nu ;-) Å inte vet jag vad den blir när den blir stor, men hoppas att den blir det fort;-)

  Monty Python är en av de bästa tv-serierna ever. Man kan titta på den hur många gånger som helt och varje gång skrattar man.

  Å spam - ja, Englands efterkrigsdelikatess som förresten går fortfarande att köpa i England.

  SvaraRadera
 3. Frågan är vad världen hade varit utan herrarna i Monty Python-gänget ;)

  SvaraRadera