lördag 14 maj 2016

Holk på svaj

På förekommen anledning tänkte jag bara tala om att jag inte tagit "bloggpaus", eller det har jag väl kanske på sätt och vis, i alla fall ett lite tag... Dock ej någon medveten sådan, det har bara varit lite mycket ett tag. Det där med studerandet tog betydligt mer tid än vad jag planerat plus att det är en del annat i tillvaron som ska tas om hand... Sedan när det blir "ledigt" är det väldigt lätt hänt att luften bara går ur och det handlar om soffhäng på hög nivå.

Hur som helst så har vi väl gått genom ett antal årstider de senaste veckorna. Och de där sommarveckorna som plötsligt kom försvann lika fort. Här gick vädret från 25 grader, sol, blå himmel och sjövatten som inbjöd till bad till regn, blåst och fyra grader som minst av allt inbjuder till bad! Undrar om det är det här som är tjusningen med den svenska våren...


Nåja, några har i alla fall bestämt sig för att det snart är sommar och det är fåglarna. Det finns små detaljer som tyder på att det kan ha varit lite bostadsbrist hos våra små fjäderfän i år. Hos oss har de nämligen till och med ockuperat rivningskåken som mest påminner om det där kända tornet i Pisa. Där har familjen flugsnappare flyttat in och tydligen går det att bo lite på sniskan också.


Här hade jag planer att hitta en massa kul fakta om fågelholkar, men upptäckte att jag kände igen det jag hittade och att jag redan delat med mig av den mycket nyttiga kunskapen, så om någon vill veta mer så finns det här. Lite sådant där onödigt vetande som kan vara bra om det finns planer på att besöka Rickard Sjöberg, man vet ju aldrig...


Sedan har svampsäsongen inletts också även om jag får erkänna att just den här sorten får stå kvar och vara vacker, jag inväntar de där varianterna som känns lite säkrare att tillaga.

22 kommentarer:

 1. Roligt att du är tillbaka i bloggvärlden. Men, jag förstår dig; livet består ju av annat än bloggande och när man dessutom bestämmer sig för att studera igen så är det nog inte lätt att få tiden att räcka till.

  När det gäller svampar så tror jag oxå på det där med att satsa på säkra kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det där med studier får nog vara efter den här omgången!

   Radera
 2. Fina bilder på blommande träd! Det är som sagt vi i Portugal som ville att São Pedro skulle ägna sig åt vårt väder ett tag nu, som han försummat rejält i maj. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan väl hälsa att han är välkommen tillbaka hit ;)

   Radera
 3. Välkommen tillbaka!
  Jodå, vi har upplevt fyra årstider vid med, varav 13 dagar med endast sol. Men från och med idag är ordningen återställd - grått och 10 grader - en vanlig svensk försommar med andra ord.

  Suveräna bilder med fin körsbärsblomning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, någon gång kommer väl förhoppningsvis sommaren i år också...

   Radera
 4. Trevligt att du är tillbaka, har saknat dig lite! :) Vackra träd! Nyss var det riktig sommar, men idag har vi vaknat till regn och 6 grader... Men vi flyger till Kroatien imorgon och där ska det vara lite varmare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni har det riktigt bra i Kroatien!

   Radera
 5. Vilken fart det blev på årstiderna. Från sommar till höst, eller vad detta ska kallas. Stackars sädesärlor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara de inte kommer på att de ska flytta redan!

   Radera
 6. Det där med att plugga tar sin tid, men det är kul.Även här har träden börjat blomma. Det är jättefint ute. Men du måste väl få sommarlov snart eller ...? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas väl att det ska bli ett sommarlov snart...;)

   Radera
 7. sv:
  Tack så mycket och tack för att du hållit koll på mitt bloggande. :-)

  SvaraRadera
 8. Kul att se dig här igen. :)
  Har förstått att årstiderna svängt ordentligt den senaste tiden.
  Ser väldigt vackert ut med den späda grönskan.
  Kanske bra att vänta tills litet "säkrare" svampar kommer upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den där svampen får stå kvar och "bara vara fin".

   Radera
 9. Ja det där vädret, oj vilka skiftningar. Men verkligen fantastiskt där för ett tag, till å med så fint och varmt att jag tog årets första dopp i Sverige 8 maj (vilket jag förra året väntade med till Augusti, badkruka som jag är här hemma).

  Kul att du är tillbaks på bloggen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooops! nej, något bad kan jag inte skryta med än, men så småningom ska det väl vara dags hoppas jag :)

   Radera
 10. Alla fyra årstiderna kan spela oss spratt. Fina bilder. Jag visste inte att du blivit student igen. Siktar du på att bli speciallärare/pedagog?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag vet inte riktigt vad jag siktar på ;) Tanken var att jag skulle sitta i Singapore och trassla med det här i lugn och ro, nu blev det ju inte riktigt så... Hur som helst så handlar det om "svenska som andrspråk" och det är väl kanske inte helt fel att komplettera med, det lär behövas ytterligare några lärare med det i poängskörden.

   Radera
 11. Ibland kör bar aallt ihop sej, men nu är du i bloggvärlden igen.
  Här i Wales är det just nu också stora skiftningar i väderleken,så är det bara.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren är som den är i den här delen av världen.

   Radera