fredag 20 maj 2016

Själens dunkla rum

Ytterligare en i raden av böcker om Peter Robinsons polis Alan Banks, närmare bestämt nummer 24 sedan den första kom ut 1987.

Precis som i de andra böckerna så utspelar sig det hela på landsbygden någonstans i Yorkshire. Det som startar med en stulen traktor och två försvunna ungdomar tar en oväntad (eller kanske väntad?) vändning. En hangar med blodspår i och en nedbränd husvagn förbryllar polisen men då man hittar något mycket speciellt i samband med en våldsam bilolycka börjar det hela nystas upp bit för bit.

Jag har inte på långa vägar läst samtliga böcker i serien om Banks, men de jag har läst har jag tyckt mycket om. Däremot måste jag säga att just den här boken gjorde inget större intryck på mig. Jag vet inte om det beror på att jag lyssnade och på något vis blev det långtråkigt, vilket jag aldrig upplevt med hans böcker tidigare. Nu vet jag att uppläsare har så väldigt stor betydelse när det gäller lyssnande på böcker, så jag får väl tro att det var något sådant det berodde på.

Även om jag inte kan säga att jag föll för den här boken måste jag ändå tillstå att om man tycker om deckargenren och inte har stiftat bekantskap med Peter Robinsons Alan Banks än, då är det dags, för han har aldrig gjort mig besviken tidigare. Fast å andra sidan så kanske även en polis kan bli lite trött efter 23 tidigare fall...

6 kommentarer:

 1. Måste medge att jag faktiskt inte läst en enda bok av Peter Robinson - oooops, jag vet...

  SvaraRadera
 2. Det är lugnt, det finns ju 24 möjligheter!

  SvaraRadera
 3. Tack fö tipsen! Alltidk kul med boktips.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jag föredrar att läsa böcker. Har lyssnat på några, som när vi varit ute och bilat, tycker att det är lite svårt, en uppläsare som man inte gillar kan tyvärr förstöra en bok.
  Annars är det ju smidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har uppläsaren stor betydelse. Lyssnar just nu på "Journal 64" med Stefan Sauk och det är som att ha en enmannateater i örat - helt fantastiskt!

   Radera