torsdag 22 september 2016

Bambi

”Bambi” är titeln på en bok skriven av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Det är den tredje boken i en romanserie som ska baseras på Herkules tolv stordåd och huvudpersonen är polisen Zack som har ett förflutet i drogvärlden men som nu verkar ha ordnat upp det för sig.

Den här boken bygger på den grekiska myten om en hind med gyllene horn och små rosa piller med en bild av Bambi kommer att spela en stor roll. Det visar sig vara piller som får ungdomar att begå bestaliska mord på varandra och det hela startar en midsommarnatt i skärgården.

Det är en spännande bok där handlingen rör sig framåt i ett högt tempo, till stor del tack vare de korta kapitlen. Huvudpersonen Zack rör sig lite i en gråzon med tanke på att han fortfarande har försänkningar i ”den undre världen” men samtidigt försöker han ta sig ur det eftersom hans liv verkar ordna upp sig till det bästa just nu. Men det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig…


Klart läsvärd och jag blev absolut sugen på att läsa mer om Zack.

2 kommentarer:

 1. Du och jag verkar ha ungefär samma boksmak. Kommer ihåg att jag läste boken "Zack", den första alltså tror jag, och den gillade jag skarpt. Så tack för tipset - mera läsfoder om man säger så.

  Svar: Här har du nå't att kolla in när du är i Stockholm: http://vadhanderistockholm.se/upptack-ostermalms-forvandling-fran-lort-till-lyx-varannan-lordag-hosten/

  Abba muséet, Paolo Robertos restaurang högst upp på Åhlens (se mitt blogginlägg från i tisdags). Besök i Hammarby Sjöstad och New Carnebie bryggeri - https://www.nyacarnegiebryggeriet.se/.
  Utflykt till Vaxholm med 670:ans buss. Det kräver dock fint väder!
  Nu har du nå't att välja på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla tips! Det är bara ABBA-museet jag har gjort tidigare så jag har ju lite att välja på...

   Radera