torsdag 8 september 2016

Turist på hemmaplan

Så har det gått ett antal dagar igen. Dagar som till viss del spenderats på resande fot med start förra förra helgen då vi träffades ett gäng i Stockholm för att umgås och "turista på hemmaplan". Det blev en fantastisk helg sett ur många vinklar, sällskapsmässigt, händelsemässigt och inte minst vädermässigt.


Några små axplock från helgens tilldragelser kommer här:

Då vi bestämt oss för att turista på riktigt så investerade vi i ett "stockholmskort" som vi tog oss runt bra på under några intensiva och härliga dag. Vi roade oss med att ta oss fram mellan våra begivenheter dels på en sådan där "hop-on-hop-off-buss" som för det mesta finns att tillgå i stora städer,


och dels med båt som kunde ta oss mellan olika platser vi ville till. En perfekt dag för att ta sig fram på vattnet.Vad gör man då som ärketurist i Stockholm? Det kan förmodligen variera, men det vi roade oss med var bland annat besök på slottet, storkyrkan och slottskyrkan.Jag får väl erkänna att jag aldrig besökt någon av dem tidigare, så det var väl kanske på tiden...


Dessutom gjorde vi ett besök på spritmuseet samt fotografiska. Fotografiska hade som vanligt ett antal fantastiska foton på väggarna. Alltid lika spännande att se vad som hänger där.Men i det vackra vädret kunde vi ju inte springa omkring inomhus hela tiden utan grädden på moset blev en helt underbart mysig picknick i gröngräset på Djurgården.Och jag måste nog påstå att vi har en underbart vacker huvudstad (om vi bortser från att de just nu verkar försöka gräva upp stora delar av den...;)

6 kommentarer:

 1. E n rätt så fulländad dag på hemmaplan vågar jag påstå.

  SvaraRadera
 2. En perfekt tur i huvudstaden.
  Kul idé att åka med hop on- hop off - bussen i Stockholm. Jag brukar nyttja dem i storstäderna som tex i Singapore

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är troligen något man skulle utnyttja mer.

   Radera
 3. En lyckat "hemester" måste jag säga. Å vilken tur med vädret ni hade! Japp, Stockholm är en otroligt vacker huvudstad, trots att det byggs precis överallt här just nu. Hoppas ni undvek Slussen, å det ser ut som om ni lyckades med det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det gjorde vi ju inte då...att ta sig från t-banestationen till fotografiska var ju inte helt enkelt om man inte är sådär väldigt begåvad med känsla för riktningar...;)

   Radera