måndag 12 september 2016

Utflykt till Biot

Vid det här Cannesbesöket gjorde vi även en liten kvällsutflykt. Vi lämnade Cannes och tog tåget till Biot, en helmysig by dit vi blev bjudna på middag, vilken intogs på en takterass med en fantastisk utsikt över nejden.


Biot med sina knappa 10 000 invånare ligger mellan Nice och Cannes, väldigt nära Antibes, och tåget från Cannes tar cirka 15 minuter. Nu hade vi det så väldigt fint förspänt så vi blev hämtade vid stationen, men om man nu inte har det så går det bussar härifrån till själva byn. Har man lust att promenera, så är det i och för sig inte längre än fyra kilometer, men det var en rätt häftig stigning, så jag tror nog att buss är att rekommendera.

Här finns en smal, så gott som bilfri, gata kantad av små butiker, cafeer och restauranger och det är precis så mysigt som det låter.


På något vis blev det nästan lite alpkänsla över det hela när man från takterassen hade vyer över bergen långt borta.


Nu var vi som sagt bara på en snabbvisit några timmar en kväll, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ta tåget tillbaka någon gång och kika lite närmare, för mysigt var det och det är ju alltid spännande att se nya platser. Och jag tror att det finns mer att upptäcka här än en takterass, även om den var nog så trevlig.

10 kommentarer:

 1. Åh, vilka vyer. Jag tänker mig tillbaka i tiden till en betydligt lägre kulle i Rom men också på en takterass i skönt väder och god mat. Minns allt detta när jag ser dina vackra bilder och ljuvliga vyer. Lite avundsjuk är jag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rom har jag kvar på min "att-resa-till-lista" och något säger mig att det är en rätt fantastisk stad, så det kommer så småningom...

   Radera
 2. Biot, en av alla mindre kända pärlor. Just utsikt ni hade från takterassen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den utsikten var jättemysig, och den förde definitivt tankarna närmare alpvärlden än rivieran.

   Radera
 3. Bra tips, har bara åkt förbi Biot.
  Det vimlar ju av pärlor längs den vackra kusten.
  Hoppas hinna besöka dem alla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, vi gjorde ju bara ett "snabbstopp", men jag tror absolut att den är värd ett ordentligt besök.

   Radera
 4. Byn ser otroligt mysig ut! Bort från folkvimmel och turister! Det finns ju hur många fina byar som helst där - bara ett stenkast från turiststråken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det gäller bara att ta sig lite tid att upptäcka dom.

   Radera
 5. Den vyn ...Tänk att sitta där och se ett åskväder dra förbi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag är helt fantastiskt! (det också, det var ju helt ok i solsken också!)

   Radera