söndag 11 september 2016

Några dagar i Cannes


Efter Stockholmshelgen var det dags för ytterligare några dagar i Cannes. Den här gången var det verkligen jättevarmt så nu blev det till att testa stränderna för första gången. Det finns rätt gott om stränder fyllda med solstolar som oftast hör till något hotell eller någon restaurang, men det går även att hitta stränder som är helt "solstolsfria". Eftersom jag föredrar det sistnämnda så blev det så. Helt underbart i vattnet och inte sådär hejdlöst mycket folk - så härligt!


Att restauranger brukar locka till sig gäster på olika sätt är ju inget nytt, men sätten kan ju variera, om man säger så... Undrar vad just den här yrkeskategorin kallar sig.


Nu var det faktiskt inte vackert väder hela tiden, vi fick en dag med regn och åska, men eftersom det var en del som skulle fixas så var det himla bra att kunna spara det till en "rainy day", och förresten kan även regniga dagar vara riktigt vackra! Ni vet det där med att "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" och så...


Något som hör till det där med resor, det är marknader och med risk för att vara tjatig kan jag ju bara nämna (vilket jag har en bestämt känsla av att jag gjort ett antal gånger tidigare!) hur underbart det är med alla färger och dofter som hör ihop med dessa marknader.Promenader i smala gränder hör också till och det gör ju inget att vandra omkring lite, för risken är ju överhängande att det hela slutar med en sittning på något ställe som förser sina gäster med något ät- och drickbart (och då kan det vara bra att ha "vandrat lite i förebyggande syfte").


Med andra ord, några fler franska dagar med god mat och dryck samt, som sagt, några lata dagar på stranden.


12 kommentarer:

 1. HÄrliga Cannesbilder!
  Aldrig tjatigt med marknadsbilder, alltid roligt att se.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marknader är inte bara kul att gå och kika på, de är dessutom oftast fantastiska fotoobjekt.

   Radera
 2. Ljuvligt. Några såna dagar tror jag att vi alla mår bra av. Den där strandrestaurangen var onekligen nyskapande, men.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller absolut med dig om det "men"...

   Radera
 3. Rivieran är nästan bäst i september. Lagom varmt och inte så mycket folk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hinner jag väl inte testa det i år, men nästa kanske...

   Radera
 4. Härligt, härligt!
  Kanske yrkeskategorin platsar under levande konst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det kanske...någon ny slags installation möjligen.

   Radera
 5. Låter härligt! Å marknader utomlands kan man aldrig få för många av. Älskar kolla runt där, kika på folk och sniffa in alla olika dofter, för att inte tala om att äta/dricka nå't lokalt på ett litet hak på marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena behöver absolut inte utesluta det andra, eller det tredje...;)

   Radera
 6. Cannes är en trevlig stad! Vi råkade hamna där under filmfestivalen och då var det ganska livat ;)

  SvaraRadera