torsdag 12 oktober 2017

Mysiga marknader i Cannes

Att besöka mysiga marknader är alltid en höjdpunkt när jag befinner mig på resande fot. I och för sig brukar marknader även locka mig på hemmaplan, men det är ändå alltid något speciellt att hitta dem på "främmande mark". 

I Cannes är en av de mest kända och mest centrala Forville Market. En marknad som ligger ett stenkast från torget, där man tisdagar till söndagar hittar allt möjligt mellan 7 - 13. Som sig bör finns allt man kan tänkas behöva i frukt- och grönsaksväg, ost, oliver, kött, fisk, skaldjur, kryddor, blommor... 


Det är så härligt att bara irrra omkring där och insupa färger och dofter även om man inte handlar. Men att komplettera morgonens baugetteinköp med lite härligt röda tomater och och någon frukt känns inte helt fel alls. Det här är en marknad under tak och runt omkring finns diverse butiker och fik där man kan inhandla något som man mot förmodan inte skulle hitta på marknaden, eller varför inte i godan ro ta en liten kopp kaffe och bara studera folkvimlet?


Måndagar förvandlas det hela till en antikmarknad i kolossalformat. Då får det färgglada och ätbara ge plats för diverse prylar. Just den här gången åkte vi hem innan det hann bli måndag, men då finns det ett annat, helt ok alternativ för en sådan som mig som uppskattar att driva omkring bland diverse prylar a la "loppisförsäljning".


På torget i Cannes, i början av La Croisette, finns under helgerna en marknad där man kan flanera runt bland de försäljare som har ställt upp sina bord. Här finns allt från tavlor och silver till smycken, gamla leksaker, kläder och mer eller mindre vackra porslinsfigurer. med andra ord ett perfekt ställe att fördriva några timmar om man är en sådan som jag, som tycker det är mysigt.


När man sedan har tröttnat är det perfekt att ta en liten fika vid någon av de uppställda serveringsvagnarna som finns mitt på torget. Om inte annat, så för att fundera på om man ska göra det där köpet man funderar på, eller återigen, bara för att titta på folkvimlet och njuta av omgivningen.


14 kommentarer:

 1. Underbara miljöer. Såna matmarknader är oemotståndliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dom, helt oemotståndliga.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Cannes i sig är en fin stad och med dessa olika marknader blir den än trevligare. Känner igen mig och har botaniserat en hel del i Forville Market och även besökt marknaden i början av Croisetten. Precis som du besöker jag gärna marknader på olika platser i världen.
  Jättefina bilder och visst lockar Cannes. Alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marknader på resmål är alltid något som förgyller den resande tillvaron.

   Radera
 3. Jag älskar att gå på marknader av alla olika slag. Även titta på folkhemmet och njuta av atmosfären. Tack för infon 🤗

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att gå på marknader av alla olika slag. Även titta på folkhemmet och njuta av atmosfären. Tack för infon 🤗

  SvaraRadera
 5. Cannes är en fin stad som jag gillar! Och marknader gillar jag ju också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cannes är en stad som blir trevligare och trevligare allt eftersom jag upptäcker nya sidor som den har att erbjuda.

   Radera
 6. Du har precis samma inställning till marknader, loppisar och "Folk's watching", finns inget bättre. Bara att supa in atmosfären. Å marknader utomlands slår nog svenska dito med bred marginal. Det gäller speciellt matmarknader.

  SvaraRadera
 7. Marknader är fina och härliga att gå på, även om det ibland kan vara väldigt trångt, beroende på. Så trevligt det ser ut i Cannes och jag ser att det finns en secondhand också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns det, men hur mycket av "vad som helst" till salu ;)

   Radera