torsdag 19 oktober 2017

Moment 22

Visst är det bra med internet och det underlättar alltid en hel del, men bevisligen kan det även vara upphov till viss irritation. Precis ett sådant irritationsläge hamnade jag i igår. Jag befann mig på ett ställe där jag behövde använda min telefon som jag inte har något kort i utan endast använder till just uppkoppling med wi-fi. Inga problem, det fanns gästinloggning så det var bara att koppla upp - trodde jag!

För att bli uppkopplad var jag tvungen att ange min mailadress och sedan skickades det ett mail med en länk på vilken jag skulle klicka för att bli inloggad... Problemet var ju "bara" att jag inte hade något internet så jag kunde inte öppna mailen för att klicka på länken så jag kunde komma åt internet... Här måste någon ha haft en himla otur när denne tänkte!

Här kan vi prata om moment 22! Och om någon nu inte skulle veta varifrån uttrycket "moment 22" kommer och skulle vilja utöka ramminnet med just denna mer eller mindre nödvändiga information så kommer det här:

Moment 22 är titeln på en roman av författaren Joseph Heller från 1961 som handlar om andra världskriget. Enda möjligheten att bli frikallad från militärtjänst är att vara galen, men för att få frisedel måste man ansöka om det. Om man ansöker så är troligen anledningen att man är rädd, vilket anses vara en sund reaktion, och då är man alltså inte galen och kan inte få frisedel. Inte mycket hopp till lösning där inte.

(För egen del har jag inte läst boken, utan letat reda på information om den på wikipedia, så om det inte stämmer så tar jag gärna emot den rätta förklaringen.)

Som sagt, internet är inte alltid en bra lösning, utan kan ibland öka blodtrycket något, så avslutningen får bli en lite blodtryckssänkande vilsam höstbänk, ni vet en sådan plats där man kan sitta och mata duvorna...

16 kommentarer:

 1. Det där har maken varit med om också, till hans stora frustration. Moment 22 passar verkligen in här. Jag har inte heller läst boken men kanske det borde bli av nu under mörka höstkvällar? Tack för ett boktips igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här gången kanske jag ska ta och läsa mitt eget boktips också ;)

   Radera
 2. Boken har jag läst för länge sedan, men här hamnade du verkligen i ett liknande. Kanske kan du åta dig att produktutveckaa fenomenet så att det möjligen skulle kunna fungera i framtide. Här har någon alltså bara tänkt i ett led...

  Låter som ett bar alternativ att lugna ner dig på en vacker bänk och i alla fall se duvorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror tyvärr inte det riktigt är min grej, det där med att utveckla något som har med teknik att göra, men jag kan ju alltid hoppas att någon annan kommer på idén ;)

   Radera
 3. Oj... Sånt där är verkligen nervpåfrestande och blodtryckshöjande...
  När vi skulle skaffa fast telefon i Spanien (ett måste för internet på den tiden) så var vi tvungna att ange ett spanskt telefonnummer där dom kunde nå oss. Vårt svenska dög inte.
  - Men vi HAR ju ingen spansk telefon? försökte vi. Det är ju det vi ska skaffa???
  Dom tvärnekade. Vi fick låna en kompis telefonnummer och ha henne som "telefonvakt".
  Man blir gaaalen av sånt där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan man verkligen fundera över "hur det är tänkt"...

   Radera
 4. Aj då! Förstår din frustration. När man verkligen behöver att det ska fungera så gör det inte det - grrrrrrrr!

  Catch 22 har jag läst för jättelänge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I min värld är teknik sådant som bara ska fungera så jag slipper fundera!

   Radera
 5. Moment 22-situationer är definitivt inget uppiggande när man befinner sig där, men efter en tid och lite distans till eländet så är det inte sällan jag skrattat gott åt det hända.
  Det är en skön stötdämpande avslutning du bjuder på med din höstbänk. En bra bild att plocka fram när man blivit alltför uppvarvad av hur någon korkad figur där ute missat i sitt tänk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, "det som går fel idag blir en rolig historia i morgon"...

   Radera
 6. Usch, det är så irriterande när nätet inte funkar.
  Jag har noll tålamod med den typen av strul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här fungerade i och för sig nätet, problemet var att jag inte kom åt det just för att jag inte kunde ta emot länken att klicka på för att komma in på det... Hua!!

   Radera
 7. Har läst boken - och sett filmen. Inget vidare att vara bombflygare och bara vänta på att bli nerskjuten. Eftersom moment 22 sätter sig som en omöjligt passage att ta sig igenom. Jag minns faktiskt inte så mycket av boken. Men bra uttryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det är en bok som "bör läsas", men oavsett så är moment 22 en rätt hopplös situation ;)

   Radera
 8. Ja då har de verkligen inte tänkt till. Så frustrerande. Internet och tekniken är bra men bara när den fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som har med teknik att göra ska bara fungera om du frågar mig ;)

   Radera