tisdag 14 maj 2013

Med smicker kommer man långt

Jag antar att det är fler än jag i den här världen som blir överöst med kommentarer som talar om hur underbart informativa och användbara blogginlägg vi gör! Tack och lov hamnar de i skräpkorgen hos mig!

Och visst är det underbart, när någon som läst ett inlägg hos mig, tycker att det är så fantastiskt att jag anses så "erfaren inom området att jag kan dela med mig av detta användbara ämne och jag kan belysa det på ett sådant vis att alla olika åsikter kan komma till tals", eller nåt...

"Your pοst haѕ ρгoven useful to me. It’s quіte useful аnd you're simply certainly quite experienced in this area. You have got exposed our eyes to be able to varying opinion of this specific subject matter together with intriguing, notable and solid content."

Vilket inlägg det rörde sig om? Jo ett av det mer informativa slaget, där jag tog kort på en "förbjudet att campa-skylt" uppsatt på en basketplan (Här campar man inte hur som helst minsann), och det inlägget täcker ju absolut upp alla nämnda kriterier...eller inte...!! (Dessutom var önskemålet att en web-sida med viagraförsäljning skulle besökas, och det kändes ju också som det har en hel del med inlägget i fråga att göra!)

Sedan finns det ju varianten där man får reda på att bloggen är så väldigt intressant just för att den tar upp saker som vi har gemensamt, till exempel den som hade en web-sida som handlade om smycken, och det kändes ju väldigt nära min blogg! Nu väntar jag bara på att någon matlagningsguru ska tala om vilken underbar matslagningsblogg jag har.

Sedan måste jag säga att visst kan det vara behjärtansvärt att hjälpa någon att resa till Legoland med sin dotter, men inte via "röstfiske" till en blogg där jag aldrig satt min fot (om man nu sätter fötter i bloggar), det känns onekligen lite konstigt, men jag antar att även det är massutskick, så det kan ju gå vägen. Det finns säkert de som är snällare än vad jag är här ute i cyberspacen...


18 kommentarer:

 1. Nä, jag ogillar verkligen spam! Och ännu värre är de som bara kommenterar en gång, för att man ska gå in och kolla hos honom/henne...

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig! Skönt att det finns en skräpkorg!:D
  Dessvärre blir den rätt full stundtals, men man kan ju tömma.
  En del bloggare är rätt makalösa, totalt utan gränser på något sätt. Jag tänker på röstfisket just nu....plötsligt så är ens egna inlägg så intressanta och så ber man i nästa sekund om röster och avslutar med en "kärleksfull" kram. Mon dieu!
  "Toko elände" som man sade här förr (vilket elände):D

  Ha det bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, speciellt kul blir det ju om det inlägg som plötsligt blir så väldigt intressant, inte alls handlar om det som kommentaren hamnar om. I mina hemtrakter skulle vi ha sagt nästan likadant, dock lite mer åt "tåcke elänne" eller nåt...

   Radera
 3. Jag får så grymt mycket spam att jag håller på att bli galen. Det mesta är på engelska eller kinesiska (!). Min blogg stoppar det från att publiceras, men jag måste ju ändå rensa varje dag... trist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just kinesiska har jag faktiskt missat hos mig.

   Radera
 4. Ja, skräppost är inte kul! Säger som Freddomtravel: Det är bra att de hamnar i skräpposten, men man måste ta sig tid att rensa bort dem! Eller markera dem att hamna i skräpposten nästa gång :-)

  Det som Trillingnöten och Pettas skriver om har jag också råkat ut för, då är det bra att godkänna kommentaren innan den läggs ut på ens egen blogg. På så sätt minskar denna typ av kommentarer!

  Alltid lika kul att läsa din blogg Marina! Ha det så gott!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Jag ar ganska forskonad men har fatt nagra sana dar pa sistone.

  SvaraRadera
 6. Tack och lov för raderaknappen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man kan använda den till något nyttigt!

   Radera
 7. Ha! Bra studs i det här inlägget - underbart! Jag har också fått påhälsning av tiggerskan som vill åka till Legoland.

  Ett tag hade jag ohyggligt mycket spam och track backs (bra för besökssiffrorna i och för sig ;)) och fick då rådet att installera Akismet. Och simsalabim - nu är de borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi är rätt många som har blivit ombedda att rösta fram nåon till Legoland! Ska absolut kika på detta med Akismet - tack för tipset!

   Radera
 8. Hahaha
  Jag har också fått såna konstiga kommentarer. Närmast komiskt! :-)
  sv:
  Ja, det är bara att bita ihop och droppa lite medicin i ögonen, så funkar det. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktsikt komiskt på så vis att det märks så himla tydligt att denna "någon" inte har en aning om vad texten handlar om.

   Radera
 9. Känns som en robot.....men vi gillar dig för den du ÄR!!! Kram

  SvaraRadera