torsdag 2 maj 2013

Valborg med vy

Med besökare från Sverige och med en svensk almanacka på väggen som talade om att det var dags att fira Valborg, så fick det väl bli så.

Det blev ingen brasa och det blev inga fyrverkerier (de är ju trots allt lite svaga på att fira just svenska traditioner i Singapore...), men det blev ett takbarsbesök på en av Singapores högre byggnader, vilket inte är fy skam det heller.


På taket på byggnaden One Raffles, 280 meter upp i luften, finns takbaren  One Altitude där man har en vidunderlig utsikt över staden. Fast det är kanske inte så konstigt 63 våningar upp i luften! Det är en av de högsta utomhusbarerna i världen, och det är "the highest multiexperience lifestyle joint", med allt vad det nu kan innebära.Hur som helst, ingen brasa, inga fyrverkerier, inga vitsippor och framför allt inget huttrande i vårkläder, men en bra valborg tillsammans med goda vänner blev det ändå och huttra hinner jag väl kanske göra tids nog i alla fall...

8 kommentarer:

 1. Härliga stadsbilder!

  Vi såg heller ingen brasa och inga fyrverkerier, men vi hade trevligt med vänner i deras inglasade uterum - där var det varmt och skönt till skillnad från utomhus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att det är det som väntar om några veckor - inglasningar, infravärme och filt, fast det har väl sin tjusning det med...

   Radera
 2. "the highest multiexperience lifestyle joint". Det låter onekligen som en upplevelse utöver det vanliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det, frågan är bara vad det innebär!

   Radera
 3. Waow vilken utsikt man måste ha där! Nu är jag iofs ganska höjdrädd, men ändå...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är häftigt, och man har ju faktiskt "fast mark" under fötterna!

   Radera
 4. Vete gudarna om jag inte föredrar din Valborg. Men 63 våningar - det är ruskigt högt upp det.

  SvaraRadera