måndag 2 december 2013

Loppis i kolossalformat!Jag tycker det är jättekul med loppisar och second hand-butiker. Att gå och frossa i gamla saker, att kunna vara riktigt nostalgisk och gå omkring och minnas saker som stod hemma hos mig när jag växte upp. Jag tillhör de där som kan tillbringa flera timmar på sådana ställen, vandra omkring och med jämna mellanrum utbrista i "Åh, kommer ni ihåg...?" Nu får det väl tillstås att samtliga medlemmar i familjen uppskattar inte sådana utflyktsmål lika mycket, så det är ju tur att det finns andra i min omgivning som gör det...


Med hjälp av snälla kamrater som tycker sådant är lika kul som jag har jag nu hittat det största i denna väg jag någonsin skådat! I närheten av poloklubben, på Turf Club Road (för er som har möjlighet att besöka platsen "in real life", så att säga) ligger den - jätteloppisen av kolossalformat!

Det är en lång ladugårdslänga som fyllts med saker av allehanda slag! Här finns allt från jättemöbler till små skrin med småplock, jukeboxar, dvd-filmer, gamla kinesiska möbler och brädspel, discokulor, rickshawvagnar, instrument, porslin... På något vis känns det som om det skulle vara enklare att räkna upp det som inte finns!
Jag tror det går att gå runt ett antal varv och fortfarande hitta nya saker. Här fanns väldigt mycket jag skulle vilja ha, bara jag hade plats, men i ärlighetens namn får jag väl tillstå att det fanns mer saker jag inte skulle vilja ha, men att tillbringa ett antal timmar här, det är några väl spenderade timmar för den som gillar att frossa i gamla (och udda?) saker.


14 kommentarer:

 1. Så klart att en loppis av kolossalformat finns i Singapore. Var annars?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Något" större än de jag normalt brukar besöka.

   Radera
 2. Jag alskar loppis, skulle kunna vandra runt I timmar. Denna loppis blir ett maste att besoka nasta gang jag kommer till Singapore (vilket I skrivande stund kan bli ratt snart, I januari redan)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar du loppisar så är det absolut ett ställa att ta vägen förbi då! Om du har lust kan du väl höra av dig när du dimper ner här - en fika kanske? (Om jag har kommit tillbaka från Sverige)

   Radera
 3. Intressant ställe! Men mer nice to have, än must haves...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt många "nice to have" och ändå fler "not nice to have at all", men så mycket kul!

   Radera
 4. Wow...där där stället skulle jag verkligen vilja besöka...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Om du inte varit i Singapore så hade jag trott att du varit i Jaffa. Där finns systern till din loppis. Vi älskar också gå runt på loppisar i timmar. Å vilka fynd man skulle göra, speciellt om man älskar retro möbler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo här fanns det många saker man skulle ha velat ha med sig hem (ändå mer man inte ville ha med sig!) och visst är det jättekul att gå omkring och titta på alla saker.
   När jag ser på bilderna du har tagit och läser det du skriver, så verkar det även finnas en hel del byggnader som påminner om det vi har här.

   Radera
 6. Det där hade både frun och jag gillat, (för vi gillar faktiskt båda loppisar). ;-)
  sv:
  Ja, det känns riktigt bra!!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett verkligt Mekka för den som gillar loppisar!

   Radera
 7. Det kan ju vara svårt att få hem allt till Sverige, om du nu skulle köpa allt du vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är problem nummer ett. Problem nummer två är att det inte skulle få plats!

   Radera