onsdag 11 december 2013

Mot nordligare breddgrader

Så har det blivit dags att packa och styra norrut!


Det blir en månad i Sverige för min del, så jul och nyårshelgen kommer att firas på hemmaplan. Nu hade jag ju sett fram emot gnistrande snö, solsken och några minusgrader, men de senaste rapporterna hemifrån säger något helt annat, typ snöblask och grådis, men man kanske inte kan få allt...

Sista veckan innan hemfärd har i vanlig ordning inneburit lite extra inhandlande av saker jag kanske inte är sådär otroligt mycket i behov av, men som kan vara lite bra att ha, typ extra teer, kryddor, små ge-bortsaker och annat smått och gott. Problemet är bara att allt det där lilla extra som egentligen är "så litet så det inte tar någon plats alls", visar sig alltid ta en massa plats och väga väldigt mycket mer än vad jag tror, så vi får väl se hur det blir innan det är färdigpackat.


Klockan fem i kväll svensk tid lyfter planet som ska ta oss till Helsingfors för vidare befordran mot Stockholm. Om sedan SJ behagar fungera som de ska så ska vi förhoppningsvis vara i Karlstad vid lunchtid imorgon. Det är många timmar på resande fot, och trots att vi slipper mellanlandningar med långa väntetider så kommer vi säkert att vara så där lagom mosiga imorgon kväll.

Har vi tur så tänker solen lysa över oss under dagen så vi kan pausera i packandet och lagra ytterligare sol och värme med hjälp av lite poolhäng sådär innan det är dags att sätta på långbyxor och tröja...11 kommentarer:

 1. Just nu är det snöblask och trist, men väder ändras ju. Välkommen till Sverige! :)

  SvaraRadera
 2. Lite sol o värme är inte fel innan det bär av, hoppas sen att ni får snö och en vit jul. Trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Välkommen till Sverige. En vi jul kan jag dock inte lova.

  SvaraRadera
 4. Välkommen till den råkalla, mörka nord!:)
  Här handlar det om att tända levande ljus överallt just nu...för att få det mysigt och skönt.
  Men det är ju så här det är just här...och mitt i allt så kommer det snö till julen!

  SvaraRadera
 5. Trevlig hemresa onskar jag och ar lite avis att du far uppleva jul hemma. Just nu langtar jag sa mycket efter ett svenskt julbord. Overvagde nastan att aka hem nagra dagar innan jul men tidsmassigt funkar inte det. Njut av julstamning hemma!!!

  SvaraRadera
 6. Ha en bra resa! Hoppas du slipper betala för extra vikten. Wifi ombord lär du ju ha, så då blir resan lite roligare - åtminstone medan du befinner dig i luften.
  I 08 är all snö borta och det är 7 plusgrader just nu. Men du stannar ju en hel månad så med lite tur får du uppleva snö:-) Fast behåll den i Karlstad;-)

  SvaraRadera
 7. Åh, poolhäng... Känns en aning obegripligt att du lämnar det för snöblasket här hemma...

  SvaraRadera
 8. Ja, softa du en sväng vid poolen innan hemresan! Det skulle jag ha gjort! Ha en bra resa.

  Idag ska jag posta böckerna till dig.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Säkert härligt som omväxling med lite dis, grått och slask.... :o) Och har du tur så blir det kallt och vitt. Mycket hinner hända på en månad.

  SvaraRadera
 10. Önskar dig en härlig Sverigevistelse....vi väntar in dottern med familj och det ska också bli mysigt!

  SvaraRadera
 11. Känner igen det där med det "lilla extra".
  Safe flight och ha det underbart i Sverige!
  Kramar

  SvaraRadera