lördag 21 december 2013

Många julhälsningar blir det...

Jag förmodar att det inte har gått så många förbi att vi närmar oss årets julhelg. Ok, om jag tittar ut genom fönstret är det fortfarande lite svårt att förstå, men almanackan säger att det är väldigt nära nu. Och detta trots att regnet smattrar på rutorna och vinden verkar vilja slita loss alla flaggor från sina fästen.

Ett annat säkert tecken (förutom almanackan då) är alla julkort som skickas. Jag är en av de som alltid skickat massor av julkort och de julkort med hälsningar vi fått själva har alltid hängts upp i röda band eller ställts fram på ett bord.

Visste ni att i år räknar posten med att vi ska skicka omkring 28 miljoner julkort! Och det utan min hjälp! Jag har nämligen varit väldigt miljömedveten i år (alternativt väldigt lat...) och nästan inte skickat några julkort alls. Någonstans så känns det som om det går bra ändå. Det verkar ju egentligen väldigt vansinnigt att skicka omkring så många kort på en gång, vi kanske skulle kunna skicka små hälsningar till människor vi tycker om lite mer utspritt under året?

Fast å andra sidan har det ju antalet skickade julkort gått ner rätt radikalt sedan toppnoteringarna på 90-talet, då vi enligt postens hemsida skickade i runda slängar 90 miljoner julkort! Och om jag inte minns fel, så var det väl inte ens säkert att dessa kort gick till någon slags återvinning över huvudtaget, utan troligen slängdes rakt ner i sopkorgen efter julhelgen.

Visst är det väl kul med de "vanliga julhälsningar" som vi får i brevlådan, men det kan ju vara måtta på det. Det finns en risk att det här kan tolkas som en dåres försvarstal (vilket det är mycket möjligt att det är) men som sagt i år har jag för egen del inte bidragit speciellt mycket till de där 28 miljonerna, men jag är helt övertygad om att det kommer att bli jul i alla fall och jag tycker om alla mina vänner ändå och vem vet, det kanske kan komma en liten hälsning någon annan gång under året...

14 kommentarer:

 1. Håller med dig om julkorten. Skickar inte heller några. Däremot skriver jag julbrev, något som verkar uppskattat och har gjort att några av mina vänner också har börjat skicka julbrev. Då får jag veta allt som hänt dem under året, betydligt roligare än julkort!
  Ha en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  Många kramar Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig också en härlig julhelg!

   Radera
 2. Här blir det inga julkort... Jag skickade förr, men nu tycker jag att det går lika bra att ringa eller skicka en hälsning via mejl eller sms. God jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast lite kul är det ju att få julkort... God jul till er också!

   Radera
 3. 1. Jo vädret är ju egentligen perfekt. Jag menar vill du hellre åka tillbaka till Singapore med ett gipspaket;-)

  2. För 10-20 år sedan skickade jag mellan 30-40 julkort. Fick ungefär lika många tillbake som jag hängde upp på köksdörren. I år har jag skickat sju stycken, fått lika många själv å de hänger också på dörren.
  Resten har jag mejlat - gjort ett roligt kort och klickat i äg. Inte lika roligt, men tidsbesparande;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok då, om du tänker så...;)
   Det där med dig och dina julkort låter precis som min julkortshistoria, och som sagt i år blev det nästan inga alls, och lite saknar jag väl att få dem, men man kan ju inte alltid både ha kakan och äta den...

   Radera
 4. Jag postade nagra idag!
  De senaste aren har jag dragit ner radikalt pa antalet, men till vissa personer tycker jag att det är viktigt att fortsätta att skicka! Och jag älskar att fa "riktiga" julkort själv!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju liksom det som är problemet, när jag inte skickar några så får jag ju inga...;)

   Radera
 5. Jag har inte skickat julkort på flera år och troligen av samma orsaker som du, en kombination av lathet och miljömedvetenhet.
  Men det är lite mysigt att få dem fortfarande. :-)
  sv:
  Ja, en fredag i veckan är nog bara för att vi ska ha nåt att längta efter. ;-)
  Vår helg har hittills varit alldeles utmärkt och jag hoppas din varit detsamma. :-)

  SvaraRadera
 6. Det är ju så det är...det är ju mysigt att få "riktiga" julkort.

  SvaraRadera
 7. Jag tillhör de som fortsätter skicka julkort , men känner mig ändå inte som en miljöbov. Jobbigt är det inte heller. Jag gör egna julkort och använder Postens tjänst på internet vilket betyder att jag inte behöver lägga tid på vare sig julkorts- eller frimärksinköp. God Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som ett väl så bra alternativ.

   Radera