onsdag 4 december 2013

Singapores godaste julbord!

Nu har jag varit med och ätit Singapores godaste julbord! Inte nog med att det var "supersvenskt" det intogs också på "svensk mark"!


Julbordet i fråga var det av SWEA årligen anordnade knytisjulbordet på residenset här i Singapore. Det innebär att alla deltagare bidrar med något och med tanke på att vi var runt 50 stycken där, blev det mycket fantastiskt god mat att frossa i. Där fanns allt som behövs på ett svenskt julbord; sill, frestelse, köttbullar,  gravad lax, sallader, ostpajer, ostar, kakor, hemlagat julgodis och en massa annat smarrigt! Allt hemlagat och såå gott! (Julskinkan var väl kanske inte riktigt sådär jättesvensk, men man kan ju inte lyckas med allt!)


Precis som på vilket annat julbord som helst, så äter man så magen står i fyra hörn (minst) och sedan tror man att man inte behöver äta på flera dagar, men riktigt så är det väl inte, utan idag är jag konstigt nog hungrig igen.

Inte nog med att det var julbord, det var också the "big release" av nya numret av Swea Magazine - vår egen tidning. Vi är lika förvånade varje gång vi lyckas fixa ett nytt nummer. För några månader sedan satt vi där och ojade oss över hur vi skulle fylla ytterligare en tidning eftersom uppslagen just då inte verkade vara så många, men ack vad vi bedrog oss - igen!


Nu sitter vi här med ett rykande färskt 94-sidigt nummer med nya artiklar om intressanta människor, resor och annat smått och gott. Ännu har det inte hunnit läggas ut på nätet, men jag kommer att länka det så fort det sker, omutifallomatt det finns någon som skulle vilja "bläddra igenom" tidningen och se vad vi åstadkom den här gången...21 kommentarer:

 1. Hahaha sag exakt samma bild pa en av mina vanners FB! Mycket got! Och minns den goda jullunchet pa residenset, sa trevligt det ar! Grattis till SWEA tidningen ocksa, jag tror SWEA Dubai har sin release snart ocksa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det möjligen ha varit Carins inlägg? Rubriken kändes bekant på något vis ;)

   Radera
 2. Jag åt också otroligt mycket i går och tänkte att nu behöver man inte äta på flera dagar.
  Men se så fel man kan ha. Nu när jag ser detta,blir jag hungrig igen :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppades du hittade något att stilla din hunger med!

   Radera
 3. Så mycket gott! Ser fram emot att läsa Swea-tidningen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis så kommer den inom snar framtid.

   Radera
 4. Vilket läckert julbord!
  Ser fram emot nätreleasen av Swea Magazine..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att det blir intressant läsning.

   Radera
 5. Oj oj....där låg SWEA Bangkoks julbord i lä, med flera hästlängder!! Och då kan saga att årets jlbord var det bästa på länge!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror inte det var mycket mer än den "riktiga" skinkan som saknades.

   Radera
 6. Låter väldigt gott! Förstår att man uppskattar ett traditionellt svenskt julbord ännu mer när man bor utomlands. Fast jag gillar oxå julmat. Vi brukar inte hinna äta så mycket av det, eftersom vi brukar resa utomlands på julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett julbord brukar vara rätt lagom, sedan så kan man det på något vis.

   Radera
 7. Jag tror nog att ni ätit det enda julbordet i Singapore! Kul med knytis och det såg otroligt gott ut. Känner precis som du efter att ha ätit jul ord - man rullar därifrån och tror att man aldrig kommer äta igen.
  SWEA magazine visste jag inte ens att det fanns. Å 94 sidor är verkligen imponerande. Är det en tidning som görs av ex-pats i olika länder? Skriver du artiklar i den?
  Är ju yrkesskadad, då jag layoutar facktidningar på mitt jobb, å jag vet vilket jobb det ligger bakom 94 fullspäckade sidor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är en tidning som görs av expats i olika delar av världen. Vi är ett gäng glada amatörer som syssalr med det här och jag är en av dem som skriver och fotar. Problemet är att folk flyttar hela tiden, så nu är det dags att få tag i en ny layout-ansvarig igen (du kanske vill komma hit när det är dags ;) och det är inte det enklaste! Det är ju som sagt lite jobb med den delen...

   Radera
 8. Det ser verkligen gott ut!!! :-D
  sv:
  Detsamma!!! :-)

  SvaraRadera
 9. Ah vad mysigt med ett svenskt julbord! Det sag verkligen gott ut!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lika gott som det såg ut!

   Radera
 10. sv:
  Eller hur? Visst är det så! Vissa drömmar är bara till för att drömmas och vissa är till för att förverkligas. :-)

  SvaraRadera
 11. Häftigt! Både julbordet och tidningen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut - men på lite olika sätt!

   Radera