tisdag 3 december 2013

"Nu tändas tusen juleljus..."


Fast tusen ljus räcker nog inte speciellt långt när Orchard road tänds upp. För den gatan är upptänd nu vill jag lova, den fullkomligen flödar i ljus.Att det är den ena ljuskreationen värre än den andra, kan ha sin förklaring i att det i juletider utlyses en tävling: "Best Dressed Building Contest", vilket innebär att alla stora shoppingcomplex har utsmyckat sin byggnad i jakten på flest röster för att kunna vinna denna fantastiska utmärkelse! Jag menar, vem vill inte vinna en "best dressed contest"??


Så är det alltså, alla som vill kan lägga sin röst på den byggnad man tycker har den bästa utstyrseln, och frågan är väl om det kan bli byggnaden med den rosa telefonkiosken (nu hade någon otur i tänket igen, för visst är det väl Stålmannen och inte jultomten som byter om där?) eller den fantastiska chokladgranen, eller den gröna flaskigloon? Fantasin verkar det i alla fall inte vara några fel på...
Förutom alla utsmycknader, flödar ljuset från alla håll och kanter! Under veckan tänds alla ljusen 6.30 och lyser till midnatt. Fredag och lördag hålls det tänt till klockan 02.00. Julafton och nyårsafton kommer det att vara tänt hela dygnen så när som på en halvtimme (någon kanske kom på att de skulle spara lite energi...)
 Lyser gör det och vackert är det, men energisparande...knappast!

18 kommentarer:

 1. Häftigt med all belysning och nej, fantasin verkar det inte vara något fel på! Färgerna är ju inte direkt traditionella... haha. Kanske inte energisnålt, men härligt med ljus! Kan man inte göra julbelysning i LED? LED är ju så populärt nu...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tjusigt, men lite kluvet är det ju med tanke på energiåtgången. Kanske ska föreslå någon alternativ variant, om inte LED fungerar, så finns det ju stearinljus...

   Radera
 2. Oj, det var upplyst men otroligt maffigt. Måste vara kul att uppleva på plats.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite mer ljus än Drottninggatan där hemma!

   Radera
 3. Med risk för att upprepa mig. Singapore är förstås värst på julutsmyckning oxå. En häftig upplevelse är det i a f, bara att se det här på din blogg. Hur är det då inte att vara på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite fler ljus än de som fick plats på bild är det ju, men det var i alla fall en liten förnimmelse av hur det ser ut här just nu.

   Radera
 4. WOW! Min dotter skulle bli helt galen! Får nog boka in en Singapore trip strax innan jul något år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att de flesta barn tycker mycket av det är häftigt - med all rätt för det är det!

   Radera
 5. Svårt att välja ut favoriten där. Nästan så jag tycker att det blir för mycket av det goda. Måste vara skönt när det släcks ner efter helgerna. Påminner om alla grannar som tävlar med varandra mer och mer. Inte lätt att begå inbrott här. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den rosa telefonkiosken kanske...;)

   Radera
 6. Wow, all in pa julpyntet där! Gillar Ferrero Rocher granen!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, men för säkerhets skull så står det att man inte får smaka på den!

   Radera
 7. WOW! Verkar vara som en tävling vem som är bäst och störst. Påminner väldigt mycket om juldekorationerna i USA. Konstigt nog gillar jag glamouren, men skulle aldrig "tävla" själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland känns det som att det mesta här är en enda stor tävling!

   Radera
 8. Precis. Det är vackert (i lagom mängd i alla fall) men energikrävande. Koldioxidhalten har stigit igen. Precis som tidigare år. Och vad gör vi människor?

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. Visst är det, men de är nästan onödigt många med tanke på energin som kanske skulle behöva sparas på...

   Radera