lördag 31 oktober 2015

Det ska vi fira...

Lutfisk, kanelbulle, skumtomte, kladdkaka, öl eller champagne, något gemensamt för alla dessa ät- och drickbara saker är att samtliga har en egen dag värd att fira enligt listan över våra temadagar.

Under senare år har det dykt upp mer eller mindre suspekta saker som ska firas enligt den här listan. Här finns allt från stora världsliga saker som internationella dagen för utrotande av fattigdomen och dagen för bevarande av ozonskiktet, till något mer lite enklare teman som ägghalvans dag, tandborstbytardagen och nationella dagen för strävhårig foxterrier.

Om man tycker något saknas som är värt att fira, är man välkommen att hitta på en egen dag och om man lyckas få nog många anhängare så kanske det kan bli en temadag i almanackan så småningom. Det ska i och för sig inte vara sådär jätteenkelt att få sin dag registrerad i almanackorna, det ska krävas ett stort allmänintresse (Som till exempel "silikonbröstens dag"!!) och den ska firas flera år i rad för att bli registrerad på riktigt.

Det är ju alltid kul att ha en anledning att fira och om någon skulle vilja ha 365 orsaker att festa till, så finns listan över våra temadagar här och vill ni börja redan imorgon, den 31/10 så kan ni ju bjuda in alla grannar, eftersom det är då Grannens dag infaller!

Ha en bra helg allihop!

10 kommentarer:

 1. Det är ju iofs trevligt att fira, men jag vet inte, liite konstigt med alla de här dagarna är det ju... Liksom... varför? Vissa dagar har väl en bra anledning, men annat känns ju lite obegripligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många av de här temadagarna som är mer än lovligt suspekta, men som sagt, det kan ju var bra med en anledning att fira...

   Radera
 2. Det är en hel drös med bloggare som påminner om dessa temadagar i sina inlägg. Så att man är uppdaterad...
  Håller faktiskt med Freedomtravel. Vad är poängen - egentligen! Å att firar lutfiskdagen den 30 oktober...

  Men visst är det en kul grej, man får sig iaf ett gott skratt över vad det finns att fira...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så man skulle blogga, om man hade "tema temadagar" så var ju ämnet löst hela året!

   Radera
 3. Meningen med alla dessa firardagar är troligen att man ska skratta gott åt dem kanske ? ;) Vissa kan man ju faktiskt fira också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan ju fundera lite, och visst kunde det vara lite spännande att se hur man firar silikonbröstens dag...eller inte...;)

   Radera
 4. Som du säkert förstått av mina inlägg på senare tid så har jag oxå ramlat över den där listan med temadagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt tack vare ditt lutfiskinlägg som jag bestämde mig för att leta reda på listan!

   Radera
 5. Jag tycker man ska ta tillfället i akt och fira det man kan. Nu håller jag mig inte till den där listan alltid...det går ju att hitta på egna firardagar. En del är så tokiga att man blir full i skratt bara man ser firarnamnet på dagen. Trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man läser listan, så inser man rätt snabbt att man kan nog fira precis vad man vill, så det är kanske det vi ska göra ;)

   Radera