måndag 2 november 2015

Säsongens sista runda?

Jag antar att vädret är rätt uttjatat vid det här laget, men vilken höst vi har haft! Fast å andra sidan är vi kanske värda det efter att ha genomlevt en sommar av det något våtare och kyligare slaget.


Eftersom jag alltid har lite svårt att låta bli att försöka hitta något som kan vara av mer eller mindre intresse så kan jag upplysa alla som skulle vilja veta att under en "normal oktober" så faller det 67 mm regn fördelade på 15 dygn i mina hemtrakter. Och så har det ju definitivt inte varit i år. Stockholm till exempel, har fått 3 mm regn under oktober, vilket är den lägsta mängden sedan SMHI började sina mätningar 1786.


Vad gör man då en söndag då man vänt blad i almanackan till november? Ja, jag vet inte vad ni har gjort, men jag har tillbringat dagen på golfbanan. Nu vet jag att långt ifrån alla är ett dugg intresserade av detta, men jag kan ju i alla fall säga som så, att spela golf i november på en i stort sett helt torr golfbana är inte sådär jättevanligt. Sedan är det väl inte helt ultimat att spela i mössa och vantar, men det något trevligare alternativet kortbyxor och t-shirt var det kanske inte riktigt läge för idag...


Oavsett klädsel så var det en underbar första november med golfklubban högsta hugg och några bollar har till och med rullat ner i det där hålet där det är meningen att de ska hamna, men nu är det nog dags att inse att säsongens sista svenska golfrunda är avverkad...
10 kommentarer:

 1. Skönt att hösten varit fin! Vi hoppas att det fortsätter att vara milt ett tag till eftersom vi snart ska köra upp genom Europa med sommardäck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det ser ut just nu räcker det långt med sommardäck!

   Radera
 2. Rubriken andas golf, men jag var tvungen att läsa mera för att tro på att du verkligen spelat golf i november.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, så var det, lite svårt att förstå när man läser almanackan, men man behöver ju inte förstå allt.

   Radera
 3. Vi får hoppas att luften i Singapore är bättre nu så du kan fortsätta ditt golfande året ut. När är det dags att flyga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åker om två veckor och just nu ser det ut som om hazen har försvunnit!

   Radera
 4. Ja tänk vilken underbar höst vi har haft och fortfarande kan njuta av. Idag var det 26 grader i solen på vår balkong. Det har jag nog aldrig varit med om. Å precis som du säger - vi är absolut värda denna varma höst med tanke på hur skruttig sommaren har varit.

  Åkte förbi den lokala golfbanan idag. Där var det också full fart, trots att det var en vanlig arbetsdag. Det är bara att njuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan ju arbeta på olika sätt ;)

   Radera
 5. Ta med golfklubborna till Dubai! Finns massor av jattefina banor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket möjligt att det kan bli en runda, vi får väl se...

   Radera