tisdag 2 maj 2017

Vitsippor och golf

Att anlända till Sverige just den här årstiden känns som ett rätt bra val. Det hade troligen varit något tristare i november då mörkret tagit över och kylan börjar krypa in under skinnet. Nu är det ju ljust när den här jetlagade personen glatt skuttar ur sängen vid fem, halv sex eller så (Nu hoppas jag ju att just det är något övergående och har inte planerat att fortsätta på det viset). Dels att det är ljust och dels att vakna av fågelkvittret utanför dörren. Ok, nu är vi fortfarande i stan och eftersom vi bor vid vattnet så är det inte så mycket fågelsång, utan mest måsskrik, men det låter i alla fall svensk sommar. Så småningom blir det väl till att vakna upp i stugan och då är det förhoppningsvis andra fåglar som står för musiken.


Än så länge har vi bara varit där och "inspekterat", men så småningom ska det väl bli i ordning där också. När vädret är som det är just nu så drar det ju lite i "stug-tarmen"...

En sådan där årlig händelse som alltid är lika fantastisk är när jag hittar första vitsippan! Ja, jag vet att de blommat länge, men jag har ju inte varit hemma så länge så jag har inte hittat den förrän nu. Denna underbara lilla vita blomma som talar om att det är vår!


Visste ni förresten att enligt Linné så blommar vitsippan från svalans eller storkens ankomst fram till midsommar. Enligt honom så fanns det även olika namn på blomman. I Småland skulle den ha hetat vitvärv, i Värmland vitves, i Göinge fageblomma, i Hälsingland tjälblomster, i Västergötland vitlockor och i Skåne luck. Jag kan inte säga att jag känner igen något av namnen, men om han påstod att det var så, så stämmer det säkert.

Nu har jag inte bara hunnit njuta av vitsippor, jag har ju hunnit med en golfrunda på hemmaklubben också. Att spela golf i vårsol och värme är en väldigt mysig upplevelse. Som bekant så kan ju denna sysselsättning även innebära helt andra förutsättningar också, men en dag som just den här känns det väldigt långt bort.


Det är helt klart något visst med att ta den där fikan efter nio avklarade hål där mitt i skogen med fågelkvitter så tätt inpå.


Och inte bara den där niohåls-fikan, det finns ju även viss charm med "det 19:e hålet" också. En iskall öl i solväggen efter att ha avverkat fyra timmar med att veva lite i armarna och se till att bollen har hamnat i de där 18 små hålen, det är minsann inte helt fel det heller...


23 kommentarer:

 1. Vilket härligt väder hos er! Och när vitsipporna kommer är det verkligen vår :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Vitsippor är vår!!

   Radera
 2. Det är bästa sättet att för en gångs skull bli morgonpigg - att åka långt västerut, alltså :-)

  Ser ut som du har landat vid den perfekta tiden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa - och enda - sättet att bli riktigt morgonpigg ;)

   Radera
 3. Mamma och pappa brukar säga att under våren vill de inte göra några resor, de vill inte missa våren i Sverige. Är den som den dag du hade där, ja då är det våren från dess vackraste sida!

  Underbart med dessa blomsternamn. Har inte heller hört dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dina föräldrar, för visst är våren en underbar tid.

   Radera
 4. Ni har landat rätt mjukt i den svenska vardagen ser jag.
  Det där med att skutta ur sängen vid fem halv sex har blivit en vana för mig. Av vissa skäl en måstevana, men den är inte alls så tokig som kan tyckas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att flytta hem denna årstid! Och svensk vår och sommar och tidig höst, när vädret är lovande vill man helst inte missa.
   Härlint med vattnet runt er, men måsarna i stan kan man ju undvara. (Har dem hemma på kajen i Stockholm också)
   En sommarstuga som väntar låter skönt och mysigt att börja pyssla där. Förstår att du glädjer dig åt vitsipporna och även de andra blommorna som nu kommer.
   En golfrunda i det vackra vädret är absolut njutbart och med både kaffe och öl- (Länge nu sedan jag spelade, men jag minns...)
   Njut nu!

   Radera
  2. Steve: Egentligen är det inte dumt alls att ta sig ur sänghalmen tidigt, men det är inte alltid så enkelt som man skulle önska...;)

   Radera
  3. Golfrundor i vackert väder med en kaffe efter 9 och en öl efter 18 är väldigt härligt faktiskt! Och visst valde vi rätt tid att komma hem, även om det verkar bli ett litet bakslag under helgen, men det är väl smällar man får ta...

   Radera
 5. Vilken fin start på hemkomsten!

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem! Ja nog är det helt rätt tid på året att anlända till Sverige. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, och ja, det känns helt rätt.

   Radera
 7. Snacka om total kulturkrock - ja, inte golfen då, men väl vitsipporna och omgivningen. Du verkar klara omställningen ovanligt bra tycker jag. Eller så gör du helt enkelt det bästa av situationen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orkideer är verkligen vackra, men de finns ju året om, vitsipporna lyser ju upp tillvaron under en begränsad tid.

   Radera
 8. Härligt att ni kom tillbaka till den fina, svenska våren.
  Vitsippor och blåsippor är verkligen säkra vårtecken. Saknar dessa vackra blommor
  Ni verkar ha det bra där i Värmland. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmland är inte så dumt det heller...

   Radera
 9. Verkligen den rätt tiden att kom till Sverige! Ser så vårlikt och skönt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det väldigt vårligt och skönt. Nu gäller det att njuta de dagar som ser ut så här.

   Radera
 10. Jag håller helt med att du kommer hem till rätt årstid. Våren i Sverige är helt underbar. Våren bidrar till så mycket aktiviteter såsom trädgårdssysslor, skogspromender och utomhusnöjen=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, mycket härligt är det som våren för med sig även om jag tycker nog att just det där med "trädgårdssysslor" kn få hålla sig på en låg nivå ;)

   Radera
 11. Jag håller helt med att du kommer hem till rätt årstid. Våren i Sverige är helt underbar. Våren bidrar till så mycket aktiviteter såsom trädgårdssysslor, skogspromender och utomhusnöjen=)

  SvaraRadera