torsdag 7 mars 2013

Varför utomhusgym? - för att det går!

 Här handlar mycket om träning och överallt finns det gym, såväl inomhus som utomhus! Utomhusgymen, eller "the fitnesscentres" som det heter, är lite kul. Överallt finns de. De finns i väldigt många parker, och i anslutning till lägenhetskomplex. Man kan faktiskt till och med gå in på nätet och söka, de finns nämligen listade.


Ett har vi precis utanför vår affär. Jag kan inte påstå att apparaterna är flitigt använda, men de finns där om någon skulle få för sig att kombinera shoppandet med 20 minuters crossträning! Prata om att "göra två flugor på smällen". Det finns faktiskt till och med utförligt beskrivet hur de olika tingesterna ska användas, så att skylla på okunskap, håller inte som ursäkt.Det är alltså så illa, att jag inte ens kan gå och handla utan att bli påmind om att det kanske vore bra att träna lite... Skämt åsido, det är ju en rätt käck grej egentligen. Inte nog med att alla kan utnyttja dem, det är ju gratis också, vilket det där med gym inte är riktigt.


Det vore väl en kul ide att ta med hem till Sverige! Tänk ett litet utegym på torget, det vore väl något!? Då kan man ta en vända på någon av apparaterna, för att sedan, med gott samvete, kunna köpa sig en hamburgare i torgkiosken.

Något som kanske tål att funderas på...eller inte...

10 kommentarer:

 1. Ett synnerligen lovvärt initiativ. Något för Mc Donald´s och andra snabbmatsdistributörer att sponsra kanske.

  Dessutom, härligt att se att gymutrustningen synes få stå där utan att utsättas för skadegörelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett gym utanför varje McDonalds - det vore något det!

   Radera
 2. Tror mej ha läst om utomhusgym någonstans i Sverige.... För id'en är ju fantastisk.

  SvaraRadera
 3. Åh det låter underbart! Jag längtar efter att utomhusträna, det var så ljuvligt med morgonyoga på stranden i Fuerteventura, snart så... Än är det för kallt! Men rockring inomhus är heller inte dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, i och för sig inte, men det där med utomhusyoga låter ju faktsikt något trevligare...

   Radera
 4. Tada! Vi har faktiskt ett mini i vår stad i Sverige :) Typ fem, sex maskiner. Här i NY i vår park så finns det liknande, kanske inte lika avancerade, men ungefär 20 stationer runt en bana. Det är ju kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande - mig veterligen så finns det inga i mina hemtrakter.

   Radera
 5. Finns ett utomhusgym i Halmstad, mitt bland studentbostäderna. Byggdes för ett år sen. Vet inte hur flitigt det används, men det ser rätt fränt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att de flesta troligen står rätt oanvända...

   Radera