torsdag 10 december 2015

Glitter, glögg och glada miner

Då var årets luciagolf avklarad! Iklädda viss luciautstyrsel i form av diverse glitterbeklädnad och tomtar hängandes lite här och där angjorde ett gäng svenska golfande kvinnor en av Singapores vackra golfbanor under gårdagen. Tävlingsformen dagen i ära var "Texas Scramble", och för er som vet vad det handlar om och är intresserade kan jag tala om att det är en perfekt variant för en dag som denna. För er som varken vet eller är intresserade tänker jag inte gå in närmare på det hela, jag lovar!


För att ytterligare understryka att det faktiskt var lucia och att detta är en väldigt viktig tradition intogs även glögg, pepparkakor och hembakade lussebullar efter nio av de arton hålen.

Nu är det inte helt enkelt att hitta "normalt glitter" i det här landet, utan det handlar mest om glitter i kolossalformat och sådant glitter är lite svårt att placera i håret, så det fick helt enkelt pryda golfbilen. Troligtvis var inte banarbetarna eller personalen på plats helt på det klara med vad det hela innebar. Men några leenden och lätt förvirrade "Merry Christmas" fick vi i alla fall med oss på vägen.


I det drygt 30-gradiga vädret var det väldigt skönt att avnjuta glögg på singaporianskt vis efter halva vägen. Det vill säga med is och lime i, och jag lovar, det är jättegott då det är varmt ute! Att till detta få mumsa i sig lussebullar gjorde dagen perfekt! Under glada rop och skratt genomfördes en jättekul dag som avslutades med lunch och sedvanligt julklappsbyte.


Visst är det bra att vi har sådana där himla kul traditioner att ta med oss, det är ju bara alla andra som har konstiga...;)


14 kommentarer:

 1. Du kanske råkade på min vän Carina som numera bor i Singapore? Tror jag såg på Insta att hon spelade golf idag, eller om det var igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär jag ha gjort! Det var ju bara en Carina med, och vi spelade i samma boll så om det är den bilden jag tror på instagram så kan det vara så att jag är med på den...(klädd i diskret orange)

   Radera
 2. Det låter som en mycket trevlig tradition!

  SvaraRadera
 3. Ja, människor gör konstiga saker., men det här låter som en mycket trevlig "konstighet"/tradition.
  Självklart googlade jag på Texas scramble så nu vet jag vad det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedärja! Då kan jag dessutom tillföra att det är en mycket trevlig tävlingsform.

   Radera
 4. Vilket spännande drinktips, det ska jag absolut testa någon gång framöver. Lussebullar är faktiskt ingen favvo hos mig, men pepparkakor däremot, det går minsann inte av för hackor. Var på IKEA i helgen och införskaffade mig en deg inför helgen... Kom på senare att jag varken har kavel eller pepparkaksformar. Vi får se hur jag löser detta, en snålvariant med pet-flaska och smörkniv, eller investering i kavel + formar. Eller kanske en kombo. Vi får se =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag röstar för petflaska och smörkniv - lite sport ska det väl vara!

   Radera
 5. Det är nog många inbitna golfare som är avundsjuka nu. Därför tänker jag inte berätta om det här här hemma. Skönt ser det ut i alla fall. Vann du?

  Svar: Vad roligt att du tyckte om den, det värmer (vilket behövs eftersom vi inte har 30 grader här). Och ja, inläsaren är från Värmland. Visst har han en behaglig röst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har en mycket behaglig röst och nu har jag dessutom fått beviset på hur svårt det är att dölja den dialekten...

   Radera
 6. Nu ick jag ju faktiskt googla "Texas Scramble". Läste vad det stod, men blev inte klokare för det;-) Golf är liksom inte min gren, håller mig till fotboll.

  Toppen att ni hade en rolig dag och lärde ut våra svenska traditioner:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske inte sådär himla viktigt att veta vad "Texas scramble" är, det kanske inte är någon väldigt viktig livskunskap...

   Radera
 7. Vad kul det låter, det ska jag härma till nästa år.
  Bangkokfruarna kommer att älska det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldigt trevlig - och kul - tradition!

   Radera