måndag 28 december 2015

Järnblod

Så var det dags att ta farväl av journalisten Annika Bengtsson. I "Järnblod", den elfte och sista boken i serien av Liza Marklund, knyts säcken ihop genom att ett av hennes första fall från "Studio sex" åter blir aktuellt. Parallellt med detta försvinner Annikas syster spårlöst, vilket kommer att föra henne bakåt i tiden. Hon kommer att besöka platser som rör upp mycket känslor och på så sätt göra upp med sitt förflutna. Dessutom är Kvällspressen som papperstidning på väg att läggas ner och en stor del av personalen ska sägas upp.

Jag har läst samtliga böcker om Annika Bengtsson och jag vet att jag många gånger har sagt att "nu var det den sista", men på något vis så har det ändå blivit så att jag läst ytterligare en. Risken finns alltid då det blir för många böcker i en serie att det "dör lite" och det är svårt att hålla igång intrigerna på ett underhållande vis. Jag tyckte väldigt mycket om de första böckerna, men har inte varit lika förtjust i de senaste. Den här däremot känns som om lite av "den gamla Annika" är tillbaka. Det känns lite skönt, för på något vis får hon "falla med flaggan i topp".

Med andra ord, en bra bok att fördriva några soffhängstimmar med.


7 kommentarer:

 1. Har också läst alla Annika Bengtsson böcker och till och med sett tv-serien (sista delen visades igår kväll). Tycker böckerna var riktigt bra, serien också faktiskt. Har dock inte läst Järnblod än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att flera av böckerna har varit riktigt bra, medan det är några som har gått mig rätt spårlöst förbi.

   Radera
 2. Jag tycker hon knyter ihop serien fint med den sista boken. Och det är en intressant skildring av kvällspressens fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, den var riktigt bra och allt knöts ihop på ett väldigt snyggt sätt.

   Radera
 3. Gillar Liza Marklund! Och Annika Bengtzon! Undrar om jag verkligen läst alla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också osäker när jag såg att det var hela elva stycken, men jag har nog lyckats ta mig genom samtliga.

   Radera
 4. Ok, tack för tipset! Har bara läst de 2 första.

  SvaraRadera