lördag 23 december 2017

God Jul

Så har vi kommit fram till dan före doppardan så det känns som läge för att skicka ut en julhälsning till alla vänner runt om. Jag var väldigt nära att skriva "virtuella vänner", men efter att ha kollat upp den egentliga betydelsen på ordet ångrade jag mig, så det blev till "alla vänner". Eftersom ordet "virtuell" betyder "skenbar", något som egentligen inte finns, så stryker jag det, några skenbara vänner vill jag inte ha, så det här är en julhälsning till alla riktiga vänner ;)


I år pryds torget i Karlstad av en vargfamilj som lyser upp tillvaron. Om ni frågar mig så är det en väldigt trevlig ljuskälla och man blir lite glad av att se den. Nu är det inte alla som uppskattar den, utan valet av motiv har gett upphov till ett antal diskussioner, det är ju så, att vargen är alltid en källa för känsloyttringar, bevisligen även i form av ljusprydda stålkonstruktioner. Att valet föll på just varg kan annars verka rätt logiskt med tanke på att den råkar vara Värmlands landskapsdjur, men allt kan ju ältas och vändas ut och in på om man vill det...


Men som sagt, nu är det dags att säga God Jul, och det görs med hjälp av våra obligatoriska tomtar som varit med ett antal år och som alltid pryder sin plats då det drar ihop sig. Numer har de även fått sällskap av vår "direktimporterade singaporianska julpudel". Huruvida en sådan behöver finnas i varje välsorterat hem då det drar ihop sig mot jul lämnar jag osagt, men hur som helst:


God Jul till er alla!
Hoppas ni får en riktigt bra julhelg

18 kommentarer:

 1. En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar vi!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas ni får riktigt bra helger!

   Radera
 2. Tack! Och jag önskar dig en riktigt God JUl! Och eftersom jag ska till din stad i Nyår på jobbresa så kanske jag får en skymt av vargen.
  Jag tycker verkligen den pryder sin plats och förvisso är den också Värmlands landskapsdjur.
  Önskar er vilsamma dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den pryder sin plats riktigt bra om du frågar mig, och du får väl tycka till efter din nästa tur till Karlstad :)

   Radera
 3. Hahaha! Önskar dig också en riktigt God Jul! Å såväl vargen som julpudeln gillar jag som "ojuliga" dekorationer. Jag menar tomtar och älgar och ett antal Rudolfar ser man ju överallt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det! Därför är vi extra rädda om julpudel ;)

   Radera
 4. Jag hoppas att du får en riktigt härlig jul och jag tycker det var helt rätt att stryka bort virtuella. Man kan ha vänner av olika slag, så det så!

  Ha det jättefint! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man! Ha en riktigt bra jul du också :)

   Radera
 5. En riktigt God Jul önskar jag dig!
  En "singaporiansk julpudel", nyskapande så det förslår.
  Jag tycker att vargfamiljen passar utmärkt där på torget i Karlstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett vilka vänner från djurriket som deltog så blev det en bra jul - god fortsättning till er!

   Radera
 6. Svar
  1. Och en god fortsättning till dig så här "dagen efter dopparedagen"

   Radera
 7. Får säga god fortsättning!
  Här i USA är julen slut efter den 25/12. Inga annandagar och ingen trettondedag jul. Vi har helgdag 1/1 och det är allt.
  Så fina vargarna är med ljusen. Det finns något liknande i Stockholm med älgar.

  SvaraRadera