tisdag 26 december 2017

Selfies

"Selfies" är Jussi Adler-Olsens sjunde bok i serien om avdelning Q på Köpenhamnspolisen som handhar gamla fall och återigen får polisen Carl Mörk och hans följeslagare Assad något att bita i.

Titeln anspelar på de unga tjejer som står i fokus. Samtliga arbetslösa med samma handläggare på socialen, alla vill de leva ett liv i sus och dus, dock utan att arbeta. Deras handläggare, Anne-Line, är dödligt trött på tjejerna som lever på samhället utan att ge något tillbaka och då hon får ett cancerbesked tar hon beslutet att hon ska rädda samhället undan dessa utsugande parasiter.

Den här gången spelar Carls och Assads kollega Rose en stor roll då hon hamnar i en djup psykos, vilken gör att hon kommer att bli mer indragen i de pågående mordutredningarna än någon kunnat förutspå. Ju längre utredningen pågår, desto mörkare blir Roses förflutna.

Många trådar finns som samtliga på något vis möts då det drar ihop sig mot upplösning, precis som det ska vara...

"Selfies" är, precis som de andra böckerna i serien, en spännande deckare som ibland kryper lite under skinnet på läsaren. Däremot så tycker jag inte att det är någon av de bästa av böckerna om avdelning Q, men eftersom jag lyssnat med Stefan Sauk som uppläsare, så blir den i alla fall fantastiskt bra och underhållande. Om man tycker om den här typen av böcker och ännu inte läst någon av Adler Olsens böcker om Carl Mörk på köpenhamnspolisen rekommenderar jag absolut att göra det, men i så fall välja någon av de tidigare i samma serie.

12 kommentarer:

 1. Har läst alla böcker om avdelning Q, men inte den sista "Selfies". Väntar på att den ska komma ut som pocket, vilket den borde göra snart, då den inbundna boken funnits ett tag nu.

  SvaraRadera
 2. Jar läst några av böckerna men ska nog ta och lyssna på denna. Tykcer dte är bra att ha något i lurarna på promenader och hemm anär jag gör annat. Och Stefan Sauk gillar jag. Tack för ännu en bra och givande bokrecension.
  Önskar dig en god fortsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan Sauk är verkligen fantastisk att ha i öronen - han gör promenaderna riktigt spännande!

   Radera
 3. Jag har läst de tidigare böckerna och den här ska inhandlas innan jag flyger tillbaka till Bangkok.
  Vill tipsa dig om en författarinna som jag fastnat för, Elena Ferrante. Jag har läst Min fantastiska väninna och har nu hittat fortsättningen Hennes nya namn. Jag tror att du kommer att gilla hennes böcker.
  Gott slut på 2017 önskar jag dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska se om jag kan få tag i någon av hennes böcker.

   Radera
 4. Braiga boktips är alltid välkomna :-) Fast när jag läste rubriken trodde jag att det skulle vara ett bidrag till årets sista tema i Sannas Weekly Photochallenge :-D

  Ha ett fortsatt braig upplopp på 2017! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det braiga upploppet önskar jag dig också!

   Radera
 5. Har inte läst något av denne författare, men det låter spännande!
  Hoppas du haft en fin jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, om man gillar den typen av böcker så är det en författtare värd att prova. Tack, julen har varit bra, lugn och skön.

   Radera
 6. Min första tanke när jag läste titeln var "det kan inte vara en bra bok", men efter din beskrivning så lät det tvärt om, som en riktigt spännande och bra bok. Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du frågar mig, så är det inte en av de bästa i serien, men absolut läsvärd.

   Radera