fredag 29 december 2017

Halsduksmatchen

Julhelgen har passerat och nyår närmar sig med stormsteg. Vår julhelg blev en lugn och skön tilldragelse utan att något julhysteri gjorde sig påmind. Vi har i princip "bara varit" hela helgen och det är en sysselsättning som absolut inte ska underskattas! Tyvärr har snön lyst med sin frånvaro i den här delen av vårt avlånga land och hur det är, så är det betydligt mysigare om det är lite vitt på marken. Men man kan väl inte få allt man vill...


Igår firade vi juleslutet med att gå på ishockey. Jo då, så kan man också göra. Om någon inte vet vilket lag man håller på i Karlstad så kan jag meddela att det är Färjestad, så det var det laget vi åkte iväg för att se köra över Malmö. Nu gick det inte riktigt som vi hade önskat, men återigen, man kan inte alltid få allt man vill...


Igår var det dags för den årliga "halsduksmatchen", det vill säga att alla får en halsduk som man sedan ska vifta med för att Löfbergs arena ska färgas grön och vit till glada sånger och hejarop.


Säga vad man vill, men atmosfären och stämningen är häftig när drygt 8000 personer sjunger och hejar samtidigt som de  viftar med sin grön-vita halsduk. Visst hade det varit kul med en seger, men stämningen var god i alla fall och nästa gång, då...

10 kommentarer:

 1. Din jul var lika avslappnad som vår. Ingen snö här heller, men i motsats till dig gillar jag det.
  Kul med "halsduksmatchen". Synd att det blev en knapp förlust. Har alltid tyckt att storförluster är lättare att ta än uddamålstillställningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det absolut vara så, men just i det här fallet var vi rätt glada att det blev en liten pinne trots allt.

   Radera
 2. Visst är det häftigt att se på matcher live! Men du... Fel lag! Det ska vara Skellefteå AIK och svart/gult :-D

  Härligt att ni hade en sån fin jul fortsätt så även resten av året :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket tveksam till att Skellefteå kan var rätt lag ;)

   Radera
 3. Kul med denna uppslutning i Karlstad och visst hejar en då på Färjestad. Och lart att stämningen blir toppen med alla dessa halsdukar. Men det hjälpte ju inte denna gång. Det är ju antalet gjorda mål som räknas.

  Låter som en bra julhelg och även vår blev liknande. Nu har jag laddat för på söndag väntar din stad på mig och 50 resenärer. Det ska bli jätteroligt att fira nyår där och för mig blir det första gången "solstan" besöks just över nyår. Funderar så över fyrverkeriet vid Sandgrund på kvällen. Men visst blir det av...
  Kanske ses vi i vimlet.
  Passar på att önska dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju målen som räknas, men ändå...;)
   Kul att du kommer häråt på nyår, och visst ska fyrverkeriet gå av stapeln som planerat. Det har väckts frågor om att det skulle bli ljusshow istället, men det är fyrverkeri som är planerat i nuläget i alla fall. De senaste åren har det varit helt fantastiskt så vi får hoppas på det i år också! Ha en jättebra nyår!

   Radera
 4. Ingen vit jul här heller. Det verkar som om vi är uppe i ytterligare en torka tyvärr.
  Det kan vara mysigt även utan snö. :)
  Kul med sportevenemang där stämningen är på topp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Atmosfären och stämningen gör allt på "sådana där tillställningar".

   Radera
 5. Så ungefär har julen här också skridit fram, (nu tänkte jag på lucia ;)) . Lugnt och stilla, grått och vått men skön. Däremot ingen ishockey. Att se sport live är speciellt, man får stämningen med på ett helt annat sätt. Här har vi åkt alpint däremot via tv-n.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skidor åks det i vår lägenhet också - många sådana besök blir det säkert under nästkommande år också. Det är något visst med helgernas vinterstudio, men att se sport live är absolut bäst, men i brist på detta får tv-soffan duga.

   Radera