lördag 23 juli 2011

Så meningslöst!!

Så har det hittat till oss, det där meningslösa våldet som bara händer i andra delar av världen. Ni vet, i länder som USA, Asien eller i något "diffust krigshärjat afrikanskt land".

Ända tills igår har vi mer eller mindre trott att vi skulle vara förskonade från såväl bomber som vettlösa galningar med skjutvapen! Här kunde det inte hända, och det känns fortfarande så osannolikt, så det är svårt att förstå att det verkligen har hänt.

I ganska exakt i ett dygn nu, har det obegripliga och fullständigt meningslösa våldet krupit under skinnet på oss alla med hjälp av nyhetssändningarna från Norge. Det är så oerhört fasansfullt det som inträffat, så jag tror inte att jag varken kan eller vill förstå att det har hänt. Och frågan är om man någonsin kommer att göra det...

5 kommentarer:

 1. Det är elt sinnessjukt att sånt här kan hända...jag är fortfarande i chock när rapport efter rapport kommer in om antalet döda och skadade, de som överlevt. Att någon ens kan tänka ut nåt så fruktansvärt att göra mot sina medmänniskor...han var tydligen extremist och jag antar att han fördömde de muslimer som utför terrordåd (om inte alla muslimer). Så går han och gör EXAKT samma sak...är inte det lite sjukt!? Jag lider med folket i Norge...alla dessa oskyldiga ungdomar.

  SvaraRadera
 2. Det är helt obegribligt, man fattar inte!!
  Är så glad att du fick kontakt med dottern!!
  Kramar ♥

  SvaraRadera
 3. Vi får se vad han säger imorgon till sin advokat.....

  SvaraRadera
 4. Ja, det kan man ju fundera på...

  SvaraRadera
 5. Det som hänt i Oslo är fruktansvärt och svårt att ta in. Men det var en medveten terrorhandling riktad mot demokratin. Om vi alla hjälps åt att kämpa för demokrati och öppenhet kan vi hålla terrorna borta.

  SvaraRadera