torsdag 7 juli 2011

Sommarutflykt!


Visst är det fantastiskt att ha den närhet till vatten som många av oss i det här avlånga landet har! Och nu pratar jag faktiskt inte om det där vattnet som vi får om vi vrider på kranarna i kök eller badrum (vilket även det naturligtvis är fantastiskt...), utan det där härliga friska som vi kan hitta lite här och var i varierande storlek.


Att det oftast är i kallaste laget är ju i och för sig lite synd, men det går ju i alla fall att bada, och temperaturen medför ju att det vanligtvis inte är någon större risk att vi får simhud mellan tårna eftersom det sällan brukar vara överdrivet varmt!

Något av det bästa som finns med sommaren för mig, är att kunna packa en kaffetermos och en bra bok och sedan åka iväg till en strand där man kan tillbringa några timmar med att "bara vara". Oftast går det ju också att hitta någon hyfsat avskild strand, eftersom vi faktiskt har ett helt fantastiskt utbud att välja på: Stort vatten, litet vatten, hav, sjö, tjärn, älv, det ska väl inte behöva vara några större problem att hitta något att blöta ner sig i, eller att bara sitta och titta på...

10 kommentarer:

 1. Underbart är vad det är. Jag håller verkligen med :) Vi har inget hav där jag bor men väl en sjö som är väldigt fin...

  SvaraRadera
 2. Havet måste ju vara det vackraste som finns. Jag skulle INTE vilja bo långt ifrån ett hav. Det är så rogivande att bara sitta och titta på det.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten/Camilla: Jag älskar också havet, men bilderna här är faktiskt tagna vid Vänerns strand! Sedan håller jag med om att även små sjöar kan vara väldigt vackra, här finns gott om små skogstjärnar och andra småsjöar också, om man vill ha det

  SvaraRadera
 4. Ja, den svenska sommaren är "unik" och att slippa svettas gör min sommar. Trevlig fortsättning. S

  SvaraRadera
 5. Vatten och stränder har en rogivande inverkan på själar. Tycker om att ingen dag är den andra lik, då det lika gärna kan vara storm och väldigt intensivt. Jag tröttnar aldrig på det och det är ett av favoritmotiven att fota.
  Kram E

  SvaraRadera
 6. För mig är vattnet livsviktigt. Fast i sjöform då. Får jag inte några veckor til sjöss varje sommar gick jag nog totalt coconuts! :)

  SvaraRadera
 7. Är det Vänern? Nu för tiden är ju även ett trådlöst nätverk ett krav för att man ska trivas på stranden.

  SvaraRadera
 8. Susanna: Förstår precis vad du menar!

  DOB: Håller absolut med!

  Märta: Jag har ju ingen båt, men det är fantastiskt bara att kunna vara nära vattnet också.

  P-A: Japp, det är Vänern. Jag kan nog tycka att det är rätt ljuvligt att sitta med en "nätverkslös bok" på stranden...

  SvaraRadera
 9. Har precis kommit tillbaka från en liten Europa-tour. Slutdestinationen var Frankrike. Vid havet. Hahaha, det fanns inte i vårt medvetande att det skulle gå att välja att semestra utan havet i närheten! Lite inskränkt egentligen... ;)

  SvaraRadera
 10. Jag håller absolut med - semester har man vid havet! Hoppas ni har haft en bra semester :)

  SvaraRadera