torsdag 14 juli 2011

Snabbsemester och snabbfika

Har precis återvänt till hemmet efter en tvådagars-utflykt till de östra delarna av vårt land.  Vi har gjort Trosa, Stockholm och Norrtälje på två dagar! Eller närmare bestämt, vissa valda delar av nämnda platser.

Eftersom den käre maken blott har tre veckor på hemmaplan, så kan det lätt bli så, mycket som ska avhandlas på kort tid, men det kan ju faktiskt bli himla bra ändå, och det är precis vad vi har lyckats med, vi har haft en två dagars mycket bra mini-semester!

Det är ju tur då, när man har lite bråttom till destinationen, att man slipper fika på något mysigt ställe vid något vackert vattendrag...utan att det finns möjlighet att få en gigantiskt stor pappersmugg med kaffe. plus en ännu mer gigantisk kanelbulle på någon mysig bensinmack brevid någon ändå mysigare hårt trafikerad väg...

Ibland kan man ju undra, men visst fanns det en tid när man faktiskt använde bensinstationen till att fylla bensin i bilen...!?

6 kommentarer:

 1. Ja, och jag minns när man använde de vackert belägna rastplatserna till att packa upp matsäck med äggmackor, kycklingklubbor och sockerkaka, för att sedan äta.

  SvaraRadera
 2. Det finns mycket fint längs våra vägar :) Bensinmackar och som Nilla sa, rastplatser. En gång i tiden var det visst så att man till och med kunde köpa en och annan bildel också på de där mackarna. Nu är det mest påfyllning till våra magar och ibland även till bilen :)

  SvaraRadera
 3. Thailändarna har 7-11 eller annan minimart vid sina bensinmackar. Utanför finns hemmasnickrade bambustånd med nygrillad kyckling eller grillspett, matsäcken är sedan länge förbi utom för mig som packar ner en - ciabatta med parmaskinka och ost mmmmm.....

  SvaraRadera
 4. Nilla: Åååh - äggmackor, det var längesen!!

  Trillingnöten: Jodå, om man har tur finns det lite till bilen, och med ännu mer tur, någon på macken som kan hjälpa till med den biten ;)

  Susanna: Det är mysigt med egen matsäck, och det brukar faktiskt packas här också om vi har lite mer tid på oss och inte behöver "flänga runt på så många ställen som möjligt på så lite tid som möjligt"...

  SvaraRadera
 5. Tyvärr är det så illa med bensinmarknaden idag att man inte överlever med att bara sälja bensin. Det är därför som det är värsta SuperMarket vid varje bemannad station..... Det har jag i alla fall för mej att jag läst någonstans... ;o))

  SvaraRadera
 6. Tina: du har säkert helt rätt i det!

  SvaraRadera