måndag 25 juli 2011

Årets golfvecka

Så var årets golfvecka på Bryngfjorden över! För alla oinvigda så kan jag berätta att det innebär att det under en veckas tid träffas en massa "golfidioter" (sådana som jag, med andra ord...) som kliver upp i ottan, oavsett väder och vind, för att spela olika sorters tävlingar.
Det har blivit många tillryggalagda kilometer under veckan, med mycket varierande resultat... och det är ju faktiskt tur, att just resultatet är av ringa betydelse i sammanhanget! 

Men när man står där, okristligt tidigt och regnet rinner nerför nacken, då kan man ju faktiskt fundera över vad det är man håller på med... Fast just den här veckan måste jag säga att jag var väldigt tacksam att de som arbetar som metrologer i princip måste ha begått tjänstefel, för inte var det många rätt på de prognoserna! De enorma regnmängder som utlovats under veckan blev i praktiken bara en halv dag. Efter måndag lunch föll det inte många millimeter, och tur var väl det, för om de hade haft rätt skulle vi ha fått spela i cyklop och snorkel i slutet av veckan!

Så efter en vecka med mycket golfspel, många jättetrevliga människor och mycket "skitprat" på verandan med utsikt över det avslutande hålet, avslutades veckan med fest på fredag kväll! Även då var vädrets makter med oss så det blev en härlig kväll med god mat, dryck och trevligt sällskap, även den på vår nya underbara veranda!


 Om någon mot förmodan, skulle vilja läsa lite mer om denna lilla "variant av primitivt jordbruk", så finns det mer under etiketten "golf" i högermarginalen, bland annat lite om några av de asiatiska golfbanor jag har besökt med allt vad det innebär...kanske lite(!) mer av lyx och flärd jämfört med vår bana här - men jag är helt övertygad om att de inte har en lika uppskattad uteveranda som vi har!!

(Mer om Bryngfjordens GK på http://www.bryngfjorden.com/)

10 kommentarer:

 1. Hahaha! Primitivt jordbruk!
  Ha det bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig varit lockad av att spela golf. Men de utövare jag pratatde med brukar framhålla att det är ett trevsamt sätt att få motion, eftersom man under en tävling promenerar långa sträckor.

  SvaraRadera
 3. Bara för att skulle jag vilja testa hur det är att spela golf...de som spelar säger ju att det är så kul och spännande och lugnande och jag vet inte allt!

  SvaraRadera
 4. Bra text :). Jag känner igen mig i allt du skrivit.

  SvaraRadera
 5. Lippe: Ja, ibland är det ungefär vad man kan tro det är man håller på med...

  Per-Anders: jodå, långa sträckor blir det...

  Trillingnöten: Det är kul - jättekul, men lugnande...jo, med tanke på den underbara naturen runtomkring som vi är begåvade med i det här landet så är det väl det! (annars kan man även se det som ett ypperligt sätt att träna sig i behärskning - här kan man prata om mental träning...)

  Patrik: Va bra! Då var vi alltså på samma ställe :)

  SvaraRadera
 6. Härligt med utomhussporter, vackra bilder och så trevligt med fest på verandan!

  SvaraRadera
 7. Mmm, och en mycket trevlig fest var det!

  SvaraRadera
 8. Det där med att se på tv vad det ska bli för väder kan man egentligen sluta med.
  Det stämmer så sällan.
  Men då hade ni väl ganska bra väder?
  Och trevligt verkar ni ha haft det.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Jodå, vi klappade ihop paraplyerna vid lunch på måndag och sen kom dom inte upp mer! Tron på tv:s vädermänniskor har fått sig en allvarlig törn, fast det var ju åt det positiva hållet, så egentligen gör det väl inte så mycket...

  SvaraRadera
 10. Lycka till med"swingen"....

  SvaraRadera