lördag 9 juli 2011

Utan infra och filt!

Visst är det underbart med sommar och uteserveringar!? Jag tycker det är så fantastiskt skönt när man bara kan slå sig ner utomhus och sitta kvar även efter att solen dalat - då är det sommar på riktigt!

Annars är just det här med uteserveringar lite kul. Att vi ska sitta utomhus till vilket pris som helst. Är det sommar så är det - oavsett väder! Sedan att det behövs jacka, filt och infravärme, det är en annan sak, men ute ska vi vara!

Det här kan vara en av anledningarna till att vi kan anses vara lite knäppa när vi hamnar i ett varmare land (det finns ju trots allt några länder med lite högre medeltemperatur än Sverige...), eftersom vi fortfarande ska sitta ute till vilket pris som helst - för det gör man när det är sommar! Jag kan ju säga som så, att i  ett land som Singapore, är det oftast bara västerlänningar som sitter utomhus och svetttas, den inhemska befolkningen sätter sig inomhus.

Men nu är det sommar här och varmt på riktigt, så ikväll ska vi gå och sätta oss på en uteservering - utan vare sig jacka, infravärme eller filt!

12 kommentarer:

 1. det ska kompenseras för den låååånga vintern som vi har här. Njut av kvällen vännen!
  kram

  SvaraRadera
 2. Hahahaha, jag har samma konstiga känsla att måste vara utomhus så fort det är fint, "passa på" som det heter...sitter jag inne en hel dag som är vacker får jag nästan ångest :)

  SvaraRadera
 3. Värme.Ljuva värme.
  Ja..man ska njuta så länge det är varmt. Sommaren är alldeles för kort. Det mesta regnar bort ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. "DOB":Tack, det blev en kanonkväll, och faktiskt utan filtar

  Trillingnöten:Jag tror det är något vi har i oss här uppe, så fort solen skiner, bara måste vi ut!!

  Camilla: Det gör vi - njuter av den underbara sommar vi har just nu!

  SvaraRadera
 5. Men det är ju så mysigt!
  Bara Singaporianerna (och resten av världen) som inte fattat det.

  SvaraRadera
 6. Ligger en del i det...;)

  SvaraRadera
 7. Ja, eller som en engelsman, bosatt i Sverge många år nu, sa till mig; När han var nyinflyttad hit så förundrades han över vårt beteende på våren. Alla satt eller stod med huvudet litet tillbakalutat mot solen så fort vi fick chans. Visst gör vi så, kan undra varför folk i England inte gör likadant? De har ju inte roligare klimat än vi har..

  Ha en fortsatt fin sommar du också!

  SvaraRadera
 8. Det är ju så mysigt att sitta ute. Visst?
  :)
  Ha det gott! Kram.

  SvaraRadera
 9. Mia: Jotack, engelsmännen tycker att det är ett märkligt beteende, och nu gav du mig idén till ytterligare ett inlägg i ämnet "svenskar och sol"!

  ToT: Mmm - helt underbart!

  SvaraRadera
 10. Haha, jag varför gör man så där? Sitter ute och huttrar bland myggen fastän nordanvinden far runt knuten? "Är det sommar MÅSTE man njuta utomhus". :)

  SvaraRadera
 11. Jamen så sant så sant… Sätter man sig utomhus för att äta när man är utomlands så får man dessutom ha en extra arm som viftar bort alla hundra flugor som också vill ha mat.

  SvaraRadera
 12. Märta: Jo, konstigt men sant...

  Carola: ...och ändå ska vi envisas med att sitta ute - för ute ska man ju vara när solen skiner...!

  SvaraRadera