onsdag 28 mars 2012

Att hitta i resedjungeln

Det där med att boka resor på nätet är en mycket fascinerande sysselsättning. Det borde ju vara så, att man bestämmer varifrån man åker, vart man tänker åka och med vilket flygbolag, för att sedan få reda på vad det kostar...Men nej då, det finns ju en uppsjö av sajter som vill göra gällande att just dom har ”den billigaste flygresan”. Och det mest uppseendeväckande är ju (i alla fall i mina ögon, men det är säkert något jag har missat) att exakt samma resa, till och med med samma flygbolag, kan skilja mycket i pris beroende på vilken av alla ”vi-har-den-billigaste-flygresan-sajten” man hamnar på.


Jag upptäckte senast igår, i min desperata jakt på ”billigaste och snabbaste vägen till Sverige” fram i vår, att exakt samma flygresa (samma flygbolag) skilde ca 1500 kronor i pris, beroende på vilken sajt jag sökte på.

Ska man sedan börja jaga boende också, så är det en oerhört tidsödande sysselsättning. För att inte prata om spänningen när man kommer fram, och ska jämföra bilderna från nätet med verkligheten. För övrigt brukar jag fastna i alla recensioner som är skrivna av tidigare gäster, det är så spännande(?) att läsa hur olika olika nationaliteter värdesätter olika saker.

I-landsproblem? Klart det är, och ett angenämt sådant! Och det är klart att jag är glad över att kunna ha det problemet, men ibland kan man väl får irritera sig litegrann över sådana saker också...eller...?


5 kommentarer:

 1. När jag läser om dina reseplaneringsvedermödor så är jag glad att jag inte längre reser. Jo, jag reser ju i tanken förstås, men då behöver jag inte bry mig om priset. Tex kostar ett dagligt besök hos dig i Singapore bara en knapptryckning. Eg. är det först nu som jag blivit en riktig globertrotter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns jättehärligt att få vara del i ditt globetrottande!

   Radera
 2. Det gäller att leta. Vi hittade en resa till Skåne för 1400 kronor. Tur och retur. DET tyckte jag var billigt!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så det är, har man bara ork och tålamod så finns det riktigt billiga resor att hitta!

   Radera
 3. För att hitta bra priser och resvägar kan man få lägga ner många timmar... Men visst är det ett i-landsproblem. Och vi får ju dessutom resa nästan vart vi vill. Många människor i världen kan ju lägga ner månader av pappersarbete, och en hel del pengar, bara på visumansökningar för en semester... och sen kanske det slutar med avslag ändå...

  SvaraRadera